امیر کلانتری

ناشناس

Active member
امير جان حالت خوبه؟
خوبم، خيلی ممنون. سلام عرض می کنم خدمت هموطنان عزيزم. بنده امير کلانتری هستم، ۳۰ سال سن دارم و از حدود سن ۶ سالگی سوارکاری می کنم. تقريباً ۱۲ سال سن داشتم که در اولين مسابقه سوارکاری شرکت کردم و الان حدود ۱۸ سال هست که در مسابقات مختلف شرکت می کنم.

توی اين سالها چند بار مقام قهرمانی ايران رو به دست آوردی؟

هر سوارکار ممکنه فقط يک بار در مسابقات قهرمانی کشور اول بشه. چون مسابقه حساس و بزرگی هست و همه با اسب های خيلی خوب و با قدرت شرکت می کنند، ممکنه يک سوارکار يک يا دو بار بتونه در طول دوران سوارکاری اش قهرمان کشور بشه. من هم يک بار قهرمان کشور شدم، سه بار مقام سوم کشور رو کسب کردم و در مسابقاتی که در جام های بزرگ و در سطح کشوری برگزار ميشه فکر می کنم حدود ۱۵ بار اول تا سوم شدم. من تقريباً ۷۰ حکم قهرمانی در رده بالای مسابقات دارم.

بهترين مقامی که در مسابقات سوارکاری به دست آوری چی بوده؟

اتفاقاً خوب موقعی اين سوال رو می کنيد، چون خيلی به اين روز نزديک هستم! در آخرين مسابقه ای که دادم، مسابقات قهرمانی کشور، با اسبی که از ۱۸ ماهگی اش خودم باهاش کار کردم تونستم تمام اسب های ديگر رو شکست بدم و قهرمان کشور بشم. پارسال هم با همين اسب در مسابقات قهرمانی کشور شرکت کردم و اسب من روز آخر زياد جالب کار نکرد و همه گفتند که کار اين اسب تمومه! از همون لحظه من تصميم گرفتم که قهرمان کشور بشم.

خيلی جالب هست. يادته وقتی هفته قبل باهات صحبت می کردم که دقيقاً يک روز قبل از مسابقات قهرمانی کشور بود، ازت پرسيدم که دوست داری مصاحبه رو قبل از مسابقات انجام بديم يا بعد از اون؟ که گفتی بگذاريم برای بعد از مسابقات! مثل اينکه يک جورايی می دونستی که می خواهی قهرمان بشی؟

بله. يک جورايی به من الهام شده بود. ولی من با همه اين ها می خواستم روز آخر مسابقات هم انجام بشه و با افتخار در خدمت شما باشم.

برای ما يک مقدار از مسابقات سوارکاری در ايران بگو ...

مسابقات مختلفی در ايران و در اين رشته برگزار ميشه. راه پيمايی، چوگان، پرش، درساژ و کورس که به خاطر شرط بندی در اون، بازارش داغ تره.

تيم ملی سوارکاری ايران الان در چه وضعيتی هست؟

من در دوره قبلی قهرمانی آسيا به عنوان سوارکار رزرو شرکت کردم، به خاطر اينکه ايرانی های مقيم آمريکا اسب هاشون رو به مسابقات آورده بودند و قرار بود دو نفر از ايران و دو نفر ايرانی مقيم خارج از کشور در اون مسابقات بپرند. بعد از اون قرار بر اين شد که بچه هايی که در داخل ايران زحمت می کشند و کار می کنند در اين مسابقات شرکت بکنند. قرار شده که مشکل قرنطينه اسب های ما رو حل بکنند که بتونيم اسب هايی که خودمون داريم رو از کشور خارج بکنيم. ضمناً قراره چند مسابقه تدارکاتی نيز داشته باشيم و بعد به اميد خدا در مسابقات آسيايی قطر شرکت کنيم.

چرا در مسابقات بين المللی در خارج از کشور از سوارکارهايی استفاده می کنيم که در خارج از کشور زندگی می کنند؟

به جهت اينکه کشور ما از لحاظ قرنطينه ای دارای مشکل هست. ما با دو کشور افغانستان و عراق هم مرز هستم و اين کشورها از لحاظ بهداشت دامی مشکل دارند و به همين خاطر يک بيماری دامی در ايران به نام مشمشه شايع شد! البته اين بيماری الان از بين رفته و با مذاکراتی که شده می خواهيم ثابت بکنيم که ما ديگه اين بيماری رو در کشور نداريم و در حقيت اين بيماری در ايران ريشه کن شده. همين موضوع باعث شده که ما نتونيم اسب هامون رو از کشور خارج بکنيم. يا بايد اسب قرضی برای مسابقات برون مرزی بگيريم يا به هموطنان خارج از کشور متکی بشيم.

در مسابقات سطح بالا نميشه با اسب قرضی يا اسب معمولی شرکت کرد. ما حتی اگر اسبی رو از خارج بخريم و اون رو به داخل کشور بياريم ديگه نمی تونيم اون رو به مسابقات برون مرزی ببريم! مگر اينکه اسب رو در کشورهای اروپايی و يا عربی نگه داريم و از اونجا برای مسابقات ببريم که اين راه هم هزينه حمل نقل سنگينی داره. اگر مشکل قرنطينه حل بشه، خيلی ها هستند که اسب های خيلی خوب می خرند و از داخل ايران در اين مسابقات شرکت می کنند و موفق هم خواهند بود.



امير، از اسب گفتی ... کلاً يک اسب چند سال عمر می کنه و چند سال ميشه با يک اسب پريد يا ازش استفاده مفيد رو گرفت؟

اسبی که کارايی داشته باشه من فکر می کنم تا ۱۸ يا ۲۰ سالگی برای سواری مناسب باشه. بهترين سن اسب هم برای شرکت در مسابقات ۱۵ و ۱۶ سالگی هست. البته من در برخی مسابقات اسب ۳۵ ساله هم ديدم!

قيمت يک اسب در ايران چقدر هست و اگر کسی بخواهد اين رشته ورزشی رو ياد بگيره، چقدر بايد هزينه بکنه؟

من فکر می کنم قيمت يک اسب خوب حدود ده ميليون تومان باشه. هزينه اسب و اسب سواری گرونه. اگر کسی بخواهد آموزش اسب سواری ببينه، حداقل بايد جلسه ای ده هزار تومان هزينه بکنه. اگر بخواد با يک مربی خوب هم کار کنه، حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان هزينه هر جلسه است. من فکر می کنم اگر کسی قرار باشه يک اسب داشته باشه و خوب هم بهش برسه بايد سالی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان هزينه اين کار بپردازه.

در خصوص رابطه ای که بين سوارکار و اسب به وجود مياد توضيح ميدی؟

اگر کسی قرار باشه با اسب توی مسابقه ای شرکت بکنه، يقين داشته باشيد که اگر رابطه عاطفی وجود نداشته باشه و نتونه با اسبش ارتباط برقرار بکنه، نميتونه موفق باشه. کسانی که با اسبشون بدرفتاری می کنند هيچ وقت موفق نيستند. به خاطر اينکه اسب به سوارکار اعتماد نميکنه. خود من با اسبم خيلی جور هستم.

اگر قرار باشه يک روز اسبت رو از دست بدی، اون روز چی کار می کنی؟

توی چند سال گذشته برای اسب من مشتری های خيلی خوبی بوده. ولی من با وجود اينکه شايد به پول اون هم احتياج داشتم، انقدر بهش علاقه داشتم که نتونستم اون رو بفروشم. چون اين اسب توی زندگی خيلی به من محبت کرده. اسب نميتونه مثل راکت تنيس يا توپ فوتبال باشه. کسی که حرفه ای کار می کنه، بايد فکر بکنه که اين وسيله ورزشی ممکنه يک روزی از بين بره و زياد نبايد به اون دل ببنده که بعد از دست دادنش مشکل پيدا بکنه.

درباره صدماتی که در اين ورزش برای سوارکار و اسب به وجود مياد برامون ميگی؟

سواری اگر روی برنامه و با مربی خوب باشه، فکر نمی کنم خطری داشته باشه. البته کسانی که ديسک کمر دارند و يا ناراحتی مفاصل دارند اگر با پزشک مشورت بکنند خيلی بهتره. سوارکار بايد سعی بکنه از کلاه ايمنی استفاده بکنه تا در هنگام زمين خوردن برايش مشکلی به وجود نياد. اشکالاتی که برای اسب ممکنه پيش بياد اين هست که اگر سوارکار متعادل روی اسب نشينه، ممکنه به کمر اسب فشار بياد. اگر سوارکار دست های خشن داشته باشه به دهن اسب فشار مياد و يا اگر بيش از اندازه با اسب کار بکنه و پرش بکنه و يا در جاهای سفت باهاش حرکت بکنه، ممکنه به تاندون ها و يا کف سم اسب فشار بياره.

امير، بعضی وقت ها شاهد بوديم که اسب ها رو با اينکه سن کمی هم داشتند می کشند، علت اين کار چيه؟

اسب هايی که شکسگی های ناجور در قسمت های مختلف بدن دارند، کشته می شوند. چون اين اسب ها ديگه کارايی ندارند و خيلی زجر می کشند. اسب هايی هم که سنشون بالا ميره می کشند و توی سرم سازی ها از قسمت های مختلف بدن اونها برای گرفتن پادزهر استفاده می کنند.

تيم ملی ايران الان بين کشورهای ديگه آسيايی و جهانی در چه رده ای قرار داره و فاصله تيم سوارکاری ما با ديگر تيم های صاحب نام در اين رشته چگونه هست؟

در آسيا و در آخرين مسابقاتی که شرکت کرديم، آقای "کاوه فربد" قهرمانی آسيا رو با اسب قرضی به دست آوردند. آقای "رامين شکيب" هم چهارم شدند. در مسابقات تيمی هم آقای "علی نيزهوشان" چهارم شدند و آقای "رامين شکيب" پنجم شدند. در نهايت تيم ايران هم به مقام پنجم دست پيدا کرد. دليل عمده کسب اين مقام اين بود که ما اسب مناسب نداشتيم!

اسب حرف اول رو می زنه. هر چقدر اسب بهتر باشه سوارکار هم ميتونه کارش رو بهتر ارائه بده. روی اين حساب اگر ما اسب خوب داشته باشيم، من فکر می کنم جزو سه تيم اول آسيا باشيم. از لحاظ مسابقات جهانی سطح کار ما خيلی فرق می کنه. به خاطر اينکه در کشورهای غير آسيايی از اسب های فوق العاده خوب استفاده می کنند و سوارکارهاشون هم از بچگی توی کلاس های خيلی خوب و حرفه ای کار کردند. من فکر می کنم توی کشور خودمون هم بايد همچين اتفاقی بيافته.

به نظر شما برای پيشرفت سوارکاری در ايران چه روشی رو بايد دنبال کرد؟

من فکر کنم احداث يک مدرسه سوارکاری در ايران بهترين روش باشه. با انجام اين کار همه جوانان و نوجوانان زير نظر مربی خوب اروپايی تمرين و رشد می کنند و در آينده، سوارکاری کشورمون ميتونه حرف های زيادی برای گفتن داشته باشه.



سوارکاری چه امتيازاتی داشته که تونسته تو رو از بچگی جذب خودش بکنه؟

من به خاطر علاقه ای که به اسب داشتم و آرامش خاطری که پيدا می کردم اين ورزش رو انتخاب کردم.

رشته سوارکاری کلاً چه تاثيراتی روی بدن و روح انسان می گذاره؟

کسانی که سوارکاری می کنند چون به طبيعت نزديک تر می شوند باعث ميشه که يک آرامش روحی خاصی پيدا بکنند. افرادی که ناراحتی روحی دارند، زمانی که سوارکاری می کنند ميگن اين کار بهترين روش درمان روحی ما بوده!

اين ورزش چه تاثيری از لحاظ جسمانی روی بدن انسان داره؟

اين ورزش تمام عضلات بدن رو درگير می کنه و طوری هست که هر کسی از هر نوع ورزش ديگه ای به سوارکاری بياد، باز هم بدنش درد می گيره.

بهترين سن برای شروع سوارکاری چه موقعی ای هست و تا چه سنی ميشه ادامه داد؟

من فکر می کنم بهترين سن برای شروع هفت سالگی است. البته خودم يک شاگرد چهارسال و نيمه داشتم که الان حدود هفت سال داره اين ورزش رو انجام ميده. در هر سنی ميشه اين ورزش رو انجام داد. البته بستگی به اسب هم داره. اين رشته، رشته ورزشی خوبی هست. اگر يک بار امتحان بکنند فکر نکنم پشيمون بشوند!

چه خاطره خوب و بدی از اين رشته ورزشی داری؟

بدترين خاطره ام در مسابقات قهرمانی کشور در سال پيش بود. در دور اول اين مسابقات بی خطا بودم. اما در دور دوم نمی دونم اسبم چه حالتی پيدا کرد که شش مانع از نه مانع رو انداخت! من زمانی که با ناراحتی از خط پايان رد شدم، يک نفر از تماشاگران به من گفت که "بسه آقا ديگه مانعی نمونده بندازی!" ... اين حرف به من خيلی برخورد، البته خوب شد اين حرف رو به من زد که بتونم با همون اسب امسال بهترين خاطره رو به دست بيارم. قهرمانی کشور امسال هم بهترين خاطره من هست.

به عنوان قهرمان سوارکاری ايران برای کسانی که دوست دارند در اين رشته موفق باشند چه پيشنهادی داری؟

اين کار راه بسيار طولانی و سختی داره. ولی توصيه می کنم که اول يک مربی خيلی خوب انتخاب و مرتب با اون تمرين بکنند. ضمناً اطلاعاتشون رو در رابطه با اين رشته ورزشی بالا ببرند. سعی، تلاش، علاقه و مربی خوب ميتونه کمک بکنه که يک سوارکار پيشرفت بکنه.

امير، روزی چند ساعت سوارکاری می کنی؟

چون تعداد اسب هايی که من باهاشون کار می کنم حدود ۲۵ تا هست، بنابراين بيشتر وقتم رو برای اسب و اسب سواری گذاشتم. خودم هم در حدود سه تا چهار ساعت در روز سوارکاری می کنم.

کاری ديگه ای هم به غير از سوارکاری انجام ميدی؟

فعلاً نه! چون هيچ وقتی برای کار ديگه ندارم.

منبع : bbc
 
پاسخ : گفتگو با امیر کلانتری/منبعbbc

من فکر می کنم قيمت يک اسب خوب حدود ده ميليون تومان باشه. هزينه اسب و اسب سواری گرونه. اگر کسی بخواهد آموزش اسب سواری ببينه، حداقل بايد جلسه ای ده هزار تومان هزينه بکنه. اگر بخواد با يک مربی خوب هم کار کنه، حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان هزينه هر جلسه است. من فکر می کنم اگر کسی قرار باشه يک اسب داشته باشه و خوب هم بهش برسه بايد سالی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان هزينه اين کار بپردازه. ??? ;D

در آسيا و در آخرين مسابقاتی که شرکت کرديم، آقای "کاوه فربد" قهرمانی آسيا رو با اسب قرضی به دست آوردند. آقای "رامين شکي" هم چهارم شدند. در مسابقات تيمی هم آقای "علی نيله فروشان" چهارم شدند و آقای "رامين شکي" پنجم شدند. در نهايت تيم ايران هم به مقام پنجم دست پيدا کرد. دليل عمده کسب اين مقام اين بود که ما اسب مناسب نداشتيم!
 

احسان

Active member
پاسخ : گفتگو با امیر کلانتری/منبعbbc

oliveira گفت:
من فکر می کنم قيمت يک اسب خوب حدود ده ميليون تومان باشه. هزينه اسب و اسب سواری گرونه. اگر کسی بخواهد آموزش اسب سواری ببينه، حداقل بايد جلسه ای ده هزار تومان هزينه بکنه. اگر بخواد با يک مربی خوب هم کار کنه، حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان هزينه هر جلسه است. من فکر می کنم اگر کسی قرار باشه يک اسب داشته باشه و خوب هم بهش برسه بايد سالی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان هزينه اين کار بپردازه. ??? ;D

در آسيا و در آخرين مسابقاتی که شرکت کرديم، آقای "کاوه فربد" قهرمانی آسيا رو با اسب قرضی به دست آوردند. آقای "رامين شکي" هم چهارم شدند. در مسابقات تيمی هم آقای "علی نيله فروشان" چهارم شدند و آقای "رامين شکي" پنجم شدند. در نهايت تيم ايران هم به مقام پنجم دست پيدا کرد. دليل عمده کسب اين مقام اين بود که ما اسب مناسب نداشتيم!

:D :D :D :D :D :D :D

good Joke
 
بالا