ییلاق-قشلاق

امید زمانی

Active member
چندی پیش در سفر به یکی از کشورهای عربی به چند مرکز تولید اسب سری زدم وبا کمال تعجب دیدم که جز یکی ،دو راس اسب که در زیر کولرهای گازی قوی چرت می زدند اسب یا مادیانی آنجا نیست .پس از کنکاش فهمیدم که مادیانها و کره ها را به ییلاق سوییس!!! برده اند .حیفم آمد وقتی که ایران ما خواستگاه اسپرس(یونجه وحشی ...در لغت به معنای علوفه اسب)با بهترین آب وهوا ومهمتر از همه رطوبت در نزدیکی آنهاست،ولی شیوخ رنج سفر را به اروپا به جان خود و اسبهایشان می خرند و گوشه چشمی هم به اینسو ندارند.
در یکی از هتل های آنجا سالنی به شکل بیضی (دقیقا شبیه میدان کورس) ساخته اند که کارگزاران شرکتهای بزرگ شرط بندی روی صندلی چرخان وسط سالن می نشینند وتصویرهای کورس چنان بر دیواره آن تالار می نشیند که انگار شخص در میدان نشسته است!!
جالبتر آنکه بیشترین توریست شکار که پر سود ترین توریسم در جهان است از همین کشورها به دیگر کشورهای جهان می روند که اخیرا شکار با اسب و شاهین طرفداران زیادی آنجا یافته ولی باز سهم ایران از این طرفه صفر است .
 

امید زمانی

Active member
در شارجه به باشگاه آقای سعید الرمیثی که خودش رییس هیات سوارکاری شارجه است وعموزاده شیخ محمد بن راشد ه رفتم که ایشون فقط اسب عرب کورسی پرورش میده و سیلمی بی رقیب بیگ ایزی که قهرمان کورسهای فرانسه،دوبی وقطره را داره وحدود 60 مادیان طراز اول نگهداری میکنه که ایشون اخیرا مزرعه بزرگی در فرانسه خریده و از سال دیگه مادیانهایش را به اونجا میبره .
نکته ای که برای من جالبه این بود که اونجا متوجه شدم شخصی از ایران جهت انتقال اسپرم بیگ ایزی به ایران برای 5 باروری بصورت نقدی 60.000 درهم معادل 15.000.000 تومان پرداخت کرده بود !!!!ولی هرچه تلاش!!کردم نفهمیدم کی بوده.
نکته دیگه اینکه کارگرهای اصطبل همه دوره دیده وحقوق ماهیانه آنها حدود 150.000تومان بود یک دامپزشک مقیم در باشگاه هم داشتن که پاکستانی بود ولی تحصیل کرده ایرلند ،که حتی بر نعل کردن اسبها هم نظارت داشت!و قبل از لنج دادن کره ها آنها را معاینه می کرد وبعد اجازه لنژ می داد.
خوراک اسبها هم کلا پلت بود .یونجه هم داخل بسته بندی شبیه پاکت سیمان از چین آورده بودن که در دوبی با این بسته بندی و کیفیت کیلویی کمتر از 400 تومان بود . حجم زیادی از جیره اسبها هم جوانه های خشک شده مختلف بود که از فرانسه وارد شده بود .جالبتر آنکه دانه ذرت که بصورت شیر خشک شده بود جیره اصلی کربوهیدرات را تشکیل میداد.
از نکات دیگر آنکه هر اسب چه ورزشی وچه تولیدی روزانه 2بار هردفعه حداقل 1 ساعت در دستگاه لنژ یا مانژ (کره ها در مانژ بیضی) تمرین داده می شدند .
تلفات 1 سال گذشته باشگاه صفر بود!!
باشگاه بصورت معماری سنتی ساخته شده بود ولی کاملا مدرن ،چیلر ها دما را روی 20 در جه حفظ میکردند و دستگاههای رطوبت گیر فضای داخل باشگاه ومانژ سرپوشیده را مطبوع می کردند .
یک تریای بسیار زیبا بر فراز باشگاه هم محل استراحت ونظارت مالک بود وکل باشگاه با دوربین مدار بسته توسط یک مدیر هندی اداره میشد .
 

sezar1972

Member
قابل توجه باشگاه دارهای ما
دوبی حتی یونجش وارداتیه و داره اینقدر تلاش میکنه :D
 
بالا