بله سوا از گله های اسبهای وحشی ترکمن که لب مرز هستند ! اینها در مجاورت روستاهای دشت ترکمنند و هر اسب متعلق به شخصی از روستاست ! که به طور گله ای رها شده اند تا در فصلی که علف هست در علفزارها بچرند ! سیلمی این گله قیردالی بود که چند وقت پیش مرد ! کره تو کورس زیاد داره !محـمـد رضــا گفت:این گله ها کجاها هستند ؟
الان هم وجود دارند ؟
خشکسالی اونجا رو هم در بر گرفته ولی خوب به قول یکی از دوستان به خاطر رطوبت بالا اونجا آهن هم که بکاری سبز میشه ! یه ماههایی از سال خوبه !rakhshe_khazan64 گفت:در منطقه ایی نزدیک شهر ما (بخش کاکی از توابع شهر خورموج ) گله هایی مثل این وجود دارند البته با این تفاوت که اونجا الان دو سه سال هست که واقعا خشک شده به طوری که اسبها مسافت های زیادی رو برای تهیه غذا میروند . امیدوارم این خشک سالیها تمام شود و شاهد بیابانهایی سرسبز باشیم ، شما هم دعا کنید .
امید جان: اونجا وضعیت بیابونها چطوره ؟ سرسبزه ؟
چرا سیلمی خوب ندارند؟؟؟!!امید زمانی گفت:دکتر باید از نزدیک ببینی مخصوصا الان که زمین سبزه سبزه گله چاق و سرحال 40 تا کره کوچیک البته سیلمی خوب نداره حیف !
متاسفانه مالکین مادیانها متوجه نیستند که توی 2 3 نسل یه دفعه چقدر میتونند کره های بهتر تولید کنند اگه سیلمی خوب داشته باشند ! البته پیرهای ترکمن خیلی بیشتر از جوونترها از اسب سر در می آرند جالبه که 10 15 سال پیش مثلا اربنت یا شمشیر را فصل کشش به طور امانی میگرفتند و رها می کردند تو گله ! الان یه سیلمی دوخون درجه 3 دارند ! واقعا حیفه من حاضرم یه سیلمی خوب همینجوری بدم تو گله بعد ببینید این مادیانها چه کره هایی میدن! صحبت هم کردم با مالکین که حرف می زدیم اصلا فرق سیلمی خوب و اسب درجه 5 را نمی دونستند !vatan گفت:چرا سیلمی خوب ندارند؟؟؟!!
خوب یکی بگیرند یا تو فصل کشش اجاره کنند.
امید اگه خودت یه سیلمی خوب داری بهش بده یا از جایی براشون اجاره کن حیف هست که از این مادیونها کره خوب گرفته نشه چون اگه الان سیلمی گله دوخون باشه در چند سال دیگه خود اسبهای گله هم دوخون محسوب میشند البته اگه تا الان دو خون نشده باشند!!!!امید زمانی گفت:متاسفانه مالکین مادیانها متوجه نیستند که توی 2 3 نسل یه دفعه چقدر میتونند کره های بهتر تولید کنند اگه سیلمی خوب داشته باشند ! البته پیرهای ترکمن خیلی بیشتر از جوونترها از اسب سر در می آرند جالبه که 10 15 سال پیش مثلا اربنت یا شمشیر را فصل کشش به طور امانی میگرفتند و رها می کردند تو گله ! الان یه سیلمی دوخون درجه 3 دارند ! واقعا حیفه من حاضرم یه سیلمی خوب همینجوری بدم تو گله بعد ببینید این مادیانها چه کره هایی میدن! صحبت هم کردم با مالکین که حرف می زدیم اصلا فرق سیلمی خوب و اسب درجه 5 را نمی دونستند !
سمند مناسب این گله نیستvatan گفت:امید اگه خودت یه سیلمی خوب داری بهش بده یا از جایی براشون اجاره کن حیف هست که از این مادیونها کره خوب گرفته نشه چون اگه الان سیلمی گله دوخون باشه در چند سال دیگه خود اسبهای گله هم دوخون محسوب میشند البته اگه تا الان دو خون نشده باشند!!!!
سمند را امید بده بهشون!!!!