yasekabood
New member
كورس قيمت ها در بازار اسب
شراره رئيسي: اسب هاي اصيل ايراني در بازارهاي جهاني به بهايي بيش از 15 تا 20 برابر قيمت آن در بازارهاي داخلي به فروش مي رسند كه اين رقم براي برخي از نمونه ها ي مرغوب و اصيل نمونه هايي كه نسل آن در حال انقراض است بيش از اين ها برآورد مي شود.
مدير يكي از باشگاه هاي پرورش اسب، در گفت وگو با «سرمايه»، ضمن بيان اين مطلب گفت: «سود فراوان تجارت اسب ايراني، منجر به رونق قاچاق اين حيوان به خارج از كشور شده است و مافياي موجود در بازار خريد و فروش اسب از اين راه درآمدهاي ميلياردي نصيب خود مي كنند.»
حسين صادقي در ادامه افزود: «متاسفانه، نبود نظارت دقيق توسط مسوولان، وجود رابطه هاي پنهان و آشكار براي برخي افراد و عدم شناخت اسب اصيل ايراني و نداشتن برنامه ريزي صحيح براي جلوگيري از انـقراض نسل اين حيوان، دست عده اي افراد سودجو را در قاچاق اسب باز گذاشته است و تجارتي كه مي تواند براي كشور ارزآوري بالايي را داشته باشد، تبديل به بازاري پردرآمد و منحصر به فرد براي اين افراد شده است.»
وي تصريح كرد: «سودآوري تجارت و پرورش اسب طي سال هاي اخير، زمينه فعاليت افراد بسياري را ايجاد كرده به طوري كه هم اكنون و تنها در تهران بيش از 50 باشگاه به صورت مجاز و حدود 30 باشگاه نيز به صورت غيرمجاز در پرورش و خريد و فروش اسب فعاليت مي كنند.»
بازار اسب در ايران
به طور كلي مسابقات سواركاري در كشور به مسابقات كورس، پرش، درسـاژ، چوگان، زيبايي اسب و راهـپيمـايـي (استقامت) تقسيم مي شود.
صادقي اذعان كرد: «برخي از اين مسابقات، اسب هاي مخصوص خود را دارا هستند و در برخي ديگر نيز هر اسبي مي تواند شركت كند. به عنوان مثال يك اسب كورس مي تواند در مسابقه زيبايي شركت داده شود اما ممكن است اسبي كه در مسابقه زيبايي شركت داده مي شود اسب مسابقه نباشد.»
وي، در رابطه با قيمت انواع اسب گفت: «قيمت اسب ها از 100 هزار تومان شروع شده و به 200 ميليون تومان نيز مي رسد.»
صادقي توضيح داد: «حداقل قيمت اسب هاي مسابقه حدود دو، سه ميليون تومان است و اسب هايي كه زير اين قيمت خريد و فروش مي شوند، براي شركت در مسابقه مـنـاسب نبوده و كارآيي ديگري دارند.»
وي گفت: «در گذشته و دوران قبل از انقلاب گران ترين اسب ها، اسب هاي كورس بودند اما هم اكنون اسب هاي پرش جايگاه نخست قيمت را از آن خود كرده اند.»
وي با تاكيد بر اين كه «نمي توان براي اين اسب ها، سقف قيمتي تعيين كرد»، گفت: «هر اسب بسته به نژاد، اصالت و ويژگي هاي فردي، قيمت خاص خود را دارد. به عنوان مثال سه، چهار سال پيش يكي از تجار ايراني براي چهار راس اسب رقمي حدود 5/2 ميليارد تومان هزينه كرد. در همان زمان در آمريكا اسبي با قيمت 850 هزار دلار (بيش از 790 ميليون تومان) به فروش رسيد.»
به گفته وي، كشورهاي روسيه، بلژيك، آلمان، هلند، ايرلند و اخيرا استراليا مهم ترين دروازه هاي واردات اسب به كشور به حساب مي آيند.
تقلب در بازار
قيمت گذاري سليقه اي بر روي اسب ها در ايران، كمبود كارشناس و فعاليت دلالان و واسطه ها، بازار خريد و فروش اسب كشور را به بازاري آشفته تبديل كرده است.
محسن رمضاني، يكي از كارشناسان و فعالان بازار اسب، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما، گفت: «در همه جاي دنيا قيمت اسب براساس نژاد، كارآيي، سن و مشخصات و ويژگي هاي فردي آن تعيين مي شود اما در كشور ما هيچ قانون و قاعده خاصي براي تعيين قيمت اسب وجود ندارد و دلالان و واسطه هاي اين بازار با تبليغات دروغين و رنگارنگ خود از آب گل آلود ماهي مي گيرند.»
وي توضيح داد: «به طور كلي در بازار خريد و فروش اسب سه دسته از افراد فعاليت مي كنند; دسته اول حرفه اي هاي اين كار هستند كه به طور كامل با دنياي اسب ها آشنايي دارند از اين رو شخصا اقدام به خريد اسب مورد نظر خود مي كنند. دسته دوم افرادي هستند كه هيچ شناختي از اسب ندارند، اين افراد نيز خودشان اقدام به خريد اسب مي كنند و در 99 درصد موارد كلاه گشادي سرشان مـي رود و ممكـن است اسب دو ميليون توماني را با قيمت 20 ميليون تومان خريداري كنند.»
وي در ادامه افزود: «دسته سوم دلالان و واسطه ها هستند كه خريد اسب براي مبتدي ها به اين افراد سپرده مي شود. اين افراد نيز با استفاده از رابطه هايي كه دارند اقدام به واردات اسب كرده و سپس آن را با قيمت هايي به مراتب بالاتر از قيمت واقعي حيوان به فروش مي رسانند.»
وي با اشاره به اين كه «در چند سال اخير مدگرايي نيز وارد بازار اسب ها شده است.» افزود: «در چند سال اخير خريد و داشتن اسب اروپايي مد شده با وجود اين كه برخي از نژادهاي ايراني به مراتب از اسب هاي خارجي بـهتر هستند اما «غاز بودن مرغ همسايه» باعث شده تا اسب هايي ايراني مورد بي مهري قرار بگيرند و به اصطلاح بازار اسب هاي خارجي داغ شود.»وي تاكيد كرد: «اين موضوع فرصت خوبي در اختيار دلالان قرار داده اسـت تـا اسب هاي روسيه، استراليا و... را وارد كرده و به اسم اسب اروپايي به فروش برسانند.»
نكاتي در مورد خريد اسب
مصطفي جهان شاهي، يكي از مربيان اسب سواري، در رابطه با خريد اسب، گفت: «افراد مبتدي بايد از خريد اسب هاي حرفه اي كه در حد عالي تعليم ديده اند خودداري كنند زيرا چنين اسبي بسيار حساس بوده و قرار گرفتن روي زين و حفظ و تعادل و راندن اسب نياز به تبحر و ظرافت خاصي دارد. براين اساس اسب حرفه اي با ديدن حركات ناشيانه و نادرست سواركار مبتدي عصبي و سردرگم مي شود و نهايتا سوار خود را زمين مي زند.»
وي افزود: «اسب هاي جوان و بي تجربه نيز مناسب نيستند، زيرا بايد هزينه زيادي توسط خريدار پرداخت شود تا اسب به كمك يك سواركار ماهر تعليم ببيند و علامت ها و اثرها را بشناسد.»
وي با اشاره به اين كه«خلق و خوي اسب هم مهم است»، افزود: «حتي الامكان بايد از خريد اسب هاي خونگرم خودداري كرد، زيرا اين گونه حيوانات ذاتا پرهيجان، سركش و تند و تيزند و رام كردن و كنار آمدن با آن ها بسيار مشكل است.»
وي تصريح كرد: «جثه اسب نيز اهميت دارد و در هنگام خريد بايد مـورد تـوجـه قـرار گيرد. كنترل اسب هاي سنگين براي افراد كوچك انـــدام و سـبــك وزن سـخــت است.همچنين، افراد قدبلند نبايد اسب كوتاه بخرند زيرا پاهايشان از دو طرف آويزان مي شود.
افراد چاق و سنگين نيز نبايد اسب كوچك بخرند زيرا متعادل نگه داشتن و حفظ حركات روي اسب هاي كوچك براي افراد مشكل است.
به گفته وي «اسب هاي تيره رنگ و درشت قامت براي سنگين وزن ها و اسب هاي طلايي و رنگ روشن براي سبك وزن ها مناسب ترند.»
افزايش هزينه هاي نگهداري اسب
هـزينـه پـانسيـون و نگهداري اسب ها كه سال گذشته ماهانه بين 180 تا 200 هزار تومان بود، امسال به 300 هزارتومان رسيده است.مجتبي كرمي، يكي از فعالان بازار اسب ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: «افزايش هزينه هاي حمل ونقل كه متاثر از سهميه بندي بنزين است، از مهم ترين عوامل موثر در افزايش هزينه هاي نگهداري اسب ها به شمار مي آيد.»
وي تصريح كرد: «افزايش قيمت علوفه، جو، قند و ... نيز در روند روبه رشد هزينه هاي نگهداري در اسب ها تاثيرگذار بوده است، به عنوان مثال، قيمت هر كيلو جو طي يك سال گذشته از 110 تا 120 تومان به حدود 275 تومان رسيده است.»
وي افزود: «نزديك شدن به فصل سرما و كمياب شدن علوفه و خاصه جو به اين روند دامن خواهد زد. همچنين افزايش دستمزد كارگران از ديـگـر عـوامـل موثر در افزايش هـــزيـنـــه هـــاي نـگـهــداري از اسب هاست.»وي افزود: «هم اكنون نرخ وروديه اسب به پانسيون و اصطبل با توجه به قيمت اسب ها از 300 هزارتومان تا يك ميليون و 500 هزار تومان متفاوت است.»
وي تـصـريـح كـرد: «اگـرچه هزينه هاي جانبي باشگاه داران طي دو سال گذشته افزايش يافته اما طي اين مـدت هزينه برگزاري كلاس هاي آموزش سواركاري همچنان ثابت مانده است.»
وي هزينه برگزاري هر جلسه 455 دقيقه) سواركاري را در مراكز دولتي بين 10 تا 12 هزار تومان و در مراكز خصوصي تا حدود 15 هزارتومان ذكر كرد و افزود: «كساني نيز هستند كه براي برگزاري يك جلسه آموزشي 45 دقيقه اي سواركاري، مبالغي تا سقف 100 دلار را نيز هزينه مي كنند.»
قيمت ها
در بازار تجهيزات سواركاري
بيش از 80 درصد بازار تجهيزات و لوازم سواركاري كشور در اختيار چيني هاست.محمد سهيلي، يكي از فـعـالان بازار تجهيزات و لوازم سواركاري ضمن بيان اين مطلب افزود: «قيمت ارزان كالاهاي چيني در مقايسه با ساير اجناس، بزرگ ترين عامل اقبال مردم به استفاده از اين محصولات است.»
وي در رابطه با قيمت تجهيزات و لوازم سواركاري گفت: «هم اكنون كلاه مخصوص سواركاري ايراني قيمتي حدود 500ر8 تومان دارد در حالي كه نوع خارجي آن با قيمت هايي از 30 تا 400 هزار تومان خريد و فروش مي شود. همچنين چكمه هاي ايراني قـيمتـي حـدود 500ر3 تا 000ر5 هزارتومان دارند در حالي كه انواع خارجي آن با قيمت هايي از 50 تا 300 هزارتومان به فروش مي رسد. قيمت چكمه هاي چرم نيز به حدود دو ميليون تومان نيز مي رسد.»به گزارش خبرنگار ما، انواع شلوار سواركاري ايراني با قيمت 17 تا 20 هزار تومان فروخته مي شود در حالي كه قيمت نوع خارجي آن از 30 هزار تومان شروع شده و به 400 هزارتومان مي رسد.
هـمچنيـن قيمـت عينـك هاي مخصوص سواركاري از سه هزار تومان در انواع چيني شروع شده و در نمونه هاي مرغوب و با كيفيت اروپايي به 150 هزارتومان مي رسد.
قيمت يك ست كامل زين ايراني نيز بين 150 تا 300 هزار تومان است. در حالي كه نوع خارجي آن قيمتي از 300 هزار تا چهار ميليون تومان دارد.
بازار اسب هاي ميليون دلاري
_ سرمايه اسب از ديرباز يكي از همراهان بشر بوده و او را در ميدان هاي كار، زندگي، نبرد و... ياري كرده است. بدون اغراق، بخشي از بار تمدن بشري بر دوش اسب قرار دارد. امروزه جايگاه اسب به كلي دگرگون شده و كاربرد آن نيز تغيير يافته است. در حال حاضر استفاده از اسب در مسابقات و شرط بندي ها، يكي از مهم ترين موارد كاربرد اين حيوان در جهان امروز است.
بــه گــزارش پــايگـاه اينتـرنتـي Breederscupraces ، بازار خريد و فروش اسب هاي مسابقه يكي از بازارهاي جذاب و در عين حال خاص جهان است كه عموماً به طبقات مرفه و نيمه مرفه اختصاص دارد.تعيين ارزش بازار جهاني خريد و فروش اسب (مسابقه، تزييني،...) چندان ساده نيست، چرا كه قيمت گذاري اسب ها تابع عوامل و شرايط متعددي است. به عـنـوان نمـونه، اسب هايي كه در مسابقات محلي يا كشوري شركت مي كنند با اسب هايي كه وارد مسابقات جهاني مي شوند، از هر نظر تفاوت دارند. قيمت اسب هاي مورد اول (باز هم بسته به اين كه در كدام منطقه جغرافيايي جهان باشد) از چند هزار تا يكصد هزار دلار است، در حالي كه قيمت برخي اسب هاي نمونه دوم به چند ميليون دلار هم مي رسد. اين نوع اسب ها كه داراي شناسنامه و شجره نامه هستند، در شرايط ويژه اي نگهداري مي شوند.يكي از بازارهاي مهم و پردرآمد جهان كه با اسب در ارتباط اسـت، بـازار شـرط بنـدي اسـت. گستردگي اين بازار در آمريكا، اروپا، استراليا و نيوزيلند بيش از ساير كشورهاي جهان است. در مسابقات بين المللي، حجم پول جابه جا شده در هر مسابقه گاه به بيش از 20 ميليون دلار مي رسد. اين رقم نشان دهنده توجه بعضي جوامع به مسابقات اسب دواني و شرط بندي است.
روزهاي 26 و 27 اكتبر (چهارم و پنجم آذرماه) مسابقات جام جهاني اسـب هاي پرورشي در نيوجرسي آمريكا برگزار خواهد شد. به گزارش پايگاه اينترنتي اين مسابقات، برخلاف سال هاي گذشته، اين دوره از مسابقات اسب دواني در دو روز برگزار خواهد شد و جايزه اصلي آن 23 ميليون دلار خواهد بود. گفتني است، اسب هاي شركت كننده در اين دوره از مسابقات، بسيار گران قيمت هستند.
شراره رئيسي: اسب هاي اصيل ايراني در بازارهاي جهاني به بهايي بيش از 15 تا 20 برابر قيمت آن در بازارهاي داخلي به فروش مي رسند كه اين رقم براي برخي از نمونه ها ي مرغوب و اصيل نمونه هايي كه نسل آن در حال انقراض است بيش از اين ها برآورد مي شود.
مدير يكي از باشگاه هاي پرورش اسب، در گفت وگو با «سرمايه»، ضمن بيان اين مطلب گفت: «سود فراوان تجارت اسب ايراني، منجر به رونق قاچاق اين حيوان به خارج از كشور شده است و مافياي موجود در بازار خريد و فروش اسب از اين راه درآمدهاي ميلياردي نصيب خود مي كنند.»
حسين صادقي در ادامه افزود: «متاسفانه، نبود نظارت دقيق توسط مسوولان، وجود رابطه هاي پنهان و آشكار براي برخي افراد و عدم شناخت اسب اصيل ايراني و نداشتن برنامه ريزي صحيح براي جلوگيري از انـقراض نسل اين حيوان، دست عده اي افراد سودجو را در قاچاق اسب باز گذاشته است و تجارتي كه مي تواند براي كشور ارزآوري بالايي را داشته باشد، تبديل به بازاري پردرآمد و منحصر به فرد براي اين افراد شده است.»
وي تصريح كرد: «سودآوري تجارت و پرورش اسب طي سال هاي اخير، زمينه فعاليت افراد بسياري را ايجاد كرده به طوري كه هم اكنون و تنها در تهران بيش از 50 باشگاه به صورت مجاز و حدود 30 باشگاه نيز به صورت غيرمجاز در پرورش و خريد و فروش اسب فعاليت مي كنند.»
بازار اسب در ايران
به طور كلي مسابقات سواركاري در كشور به مسابقات كورس، پرش، درسـاژ، چوگان، زيبايي اسب و راهـپيمـايـي (استقامت) تقسيم مي شود.
صادقي اذعان كرد: «برخي از اين مسابقات، اسب هاي مخصوص خود را دارا هستند و در برخي ديگر نيز هر اسبي مي تواند شركت كند. به عنوان مثال يك اسب كورس مي تواند در مسابقه زيبايي شركت داده شود اما ممكن است اسبي كه در مسابقه زيبايي شركت داده مي شود اسب مسابقه نباشد.»
وي، در رابطه با قيمت انواع اسب گفت: «قيمت اسب ها از 100 هزار تومان شروع شده و به 200 ميليون تومان نيز مي رسد.»
صادقي توضيح داد: «حداقل قيمت اسب هاي مسابقه حدود دو، سه ميليون تومان است و اسب هايي كه زير اين قيمت خريد و فروش مي شوند، براي شركت در مسابقه مـنـاسب نبوده و كارآيي ديگري دارند.»
وي گفت: «در گذشته و دوران قبل از انقلاب گران ترين اسب ها، اسب هاي كورس بودند اما هم اكنون اسب هاي پرش جايگاه نخست قيمت را از آن خود كرده اند.»
وي با تاكيد بر اين كه «نمي توان براي اين اسب ها، سقف قيمتي تعيين كرد»، گفت: «هر اسب بسته به نژاد، اصالت و ويژگي هاي فردي، قيمت خاص خود را دارد. به عنوان مثال سه، چهار سال پيش يكي از تجار ايراني براي چهار راس اسب رقمي حدود 5/2 ميليارد تومان هزينه كرد. در همان زمان در آمريكا اسبي با قيمت 850 هزار دلار (بيش از 790 ميليون تومان) به فروش رسيد.»
به گفته وي، كشورهاي روسيه، بلژيك، آلمان، هلند، ايرلند و اخيرا استراليا مهم ترين دروازه هاي واردات اسب به كشور به حساب مي آيند.
تقلب در بازار
قيمت گذاري سليقه اي بر روي اسب ها در ايران، كمبود كارشناس و فعاليت دلالان و واسطه ها، بازار خريد و فروش اسب كشور را به بازاري آشفته تبديل كرده است.
محسن رمضاني، يكي از كارشناسان و فعالان بازار اسب، ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما، گفت: «در همه جاي دنيا قيمت اسب براساس نژاد، كارآيي، سن و مشخصات و ويژگي هاي فردي آن تعيين مي شود اما در كشور ما هيچ قانون و قاعده خاصي براي تعيين قيمت اسب وجود ندارد و دلالان و واسطه هاي اين بازار با تبليغات دروغين و رنگارنگ خود از آب گل آلود ماهي مي گيرند.»
وي توضيح داد: «به طور كلي در بازار خريد و فروش اسب سه دسته از افراد فعاليت مي كنند; دسته اول حرفه اي هاي اين كار هستند كه به طور كامل با دنياي اسب ها آشنايي دارند از اين رو شخصا اقدام به خريد اسب مورد نظر خود مي كنند. دسته دوم افرادي هستند كه هيچ شناختي از اسب ندارند، اين افراد نيز خودشان اقدام به خريد اسب مي كنند و در 99 درصد موارد كلاه گشادي سرشان مـي رود و ممكـن است اسب دو ميليون توماني را با قيمت 20 ميليون تومان خريداري كنند.»
وي در ادامه افزود: «دسته سوم دلالان و واسطه ها هستند كه خريد اسب براي مبتدي ها به اين افراد سپرده مي شود. اين افراد نيز با استفاده از رابطه هايي كه دارند اقدام به واردات اسب كرده و سپس آن را با قيمت هايي به مراتب بالاتر از قيمت واقعي حيوان به فروش مي رسانند.»
وي با اشاره به اين كه «در چند سال اخير مدگرايي نيز وارد بازار اسب ها شده است.» افزود: «در چند سال اخير خريد و داشتن اسب اروپايي مد شده با وجود اين كه برخي از نژادهاي ايراني به مراتب از اسب هاي خارجي بـهتر هستند اما «غاز بودن مرغ همسايه» باعث شده تا اسب هايي ايراني مورد بي مهري قرار بگيرند و به اصطلاح بازار اسب هاي خارجي داغ شود.»وي تاكيد كرد: «اين موضوع فرصت خوبي در اختيار دلالان قرار داده اسـت تـا اسب هاي روسيه، استراليا و... را وارد كرده و به اسم اسب اروپايي به فروش برسانند.»
نكاتي در مورد خريد اسب
مصطفي جهان شاهي، يكي از مربيان اسب سواري، در رابطه با خريد اسب، گفت: «افراد مبتدي بايد از خريد اسب هاي حرفه اي كه در حد عالي تعليم ديده اند خودداري كنند زيرا چنين اسبي بسيار حساس بوده و قرار گرفتن روي زين و حفظ و تعادل و راندن اسب نياز به تبحر و ظرافت خاصي دارد. براين اساس اسب حرفه اي با ديدن حركات ناشيانه و نادرست سواركار مبتدي عصبي و سردرگم مي شود و نهايتا سوار خود را زمين مي زند.»
وي افزود: «اسب هاي جوان و بي تجربه نيز مناسب نيستند، زيرا بايد هزينه زيادي توسط خريدار پرداخت شود تا اسب به كمك يك سواركار ماهر تعليم ببيند و علامت ها و اثرها را بشناسد.»
وي با اشاره به اين كه«خلق و خوي اسب هم مهم است»، افزود: «حتي الامكان بايد از خريد اسب هاي خونگرم خودداري كرد، زيرا اين گونه حيوانات ذاتا پرهيجان، سركش و تند و تيزند و رام كردن و كنار آمدن با آن ها بسيار مشكل است.»
وي تصريح كرد: «جثه اسب نيز اهميت دارد و در هنگام خريد بايد مـورد تـوجـه قـرار گيرد. كنترل اسب هاي سنگين براي افراد كوچك انـــدام و سـبــك وزن سـخــت است.همچنين، افراد قدبلند نبايد اسب كوتاه بخرند زيرا پاهايشان از دو طرف آويزان مي شود.
افراد چاق و سنگين نيز نبايد اسب كوچك بخرند زيرا متعادل نگه داشتن و حفظ حركات روي اسب هاي كوچك براي افراد مشكل است.
به گفته وي «اسب هاي تيره رنگ و درشت قامت براي سنگين وزن ها و اسب هاي طلايي و رنگ روشن براي سبك وزن ها مناسب ترند.»
افزايش هزينه هاي نگهداري اسب
هـزينـه پـانسيـون و نگهداري اسب ها كه سال گذشته ماهانه بين 180 تا 200 هزار تومان بود، امسال به 300 هزارتومان رسيده است.مجتبي كرمي، يكي از فعالان بازار اسب ضمن بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: «افزايش هزينه هاي حمل ونقل كه متاثر از سهميه بندي بنزين است، از مهم ترين عوامل موثر در افزايش هزينه هاي نگهداري اسب ها به شمار مي آيد.»
وي تصريح كرد: «افزايش قيمت علوفه، جو، قند و ... نيز در روند روبه رشد هزينه هاي نگهداري در اسب ها تاثيرگذار بوده است، به عنوان مثال، قيمت هر كيلو جو طي يك سال گذشته از 110 تا 120 تومان به حدود 275 تومان رسيده است.»
وي افزود: «نزديك شدن به فصل سرما و كمياب شدن علوفه و خاصه جو به اين روند دامن خواهد زد. همچنين افزايش دستمزد كارگران از ديـگـر عـوامـل موثر در افزايش هـــزيـنـــه هـــاي نـگـهــداري از اسب هاست.»وي افزود: «هم اكنون نرخ وروديه اسب به پانسيون و اصطبل با توجه به قيمت اسب ها از 300 هزارتومان تا يك ميليون و 500 هزار تومان متفاوت است.»
وي تـصـريـح كـرد: «اگـرچه هزينه هاي جانبي باشگاه داران طي دو سال گذشته افزايش يافته اما طي اين مـدت هزينه برگزاري كلاس هاي آموزش سواركاري همچنان ثابت مانده است.»
وي هزينه برگزاري هر جلسه 455 دقيقه) سواركاري را در مراكز دولتي بين 10 تا 12 هزار تومان و در مراكز خصوصي تا حدود 15 هزارتومان ذكر كرد و افزود: «كساني نيز هستند كه براي برگزاري يك جلسه آموزشي 45 دقيقه اي سواركاري، مبالغي تا سقف 100 دلار را نيز هزينه مي كنند.»
قيمت ها
در بازار تجهيزات سواركاري
بيش از 80 درصد بازار تجهيزات و لوازم سواركاري كشور در اختيار چيني هاست.محمد سهيلي، يكي از فـعـالان بازار تجهيزات و لوازم سواركاري ضمن بيان اين مطلب افزود: «قيمت ارزان كالاهاي چيني در مقايسه با ساير اجناس، بزرگ ترين عامل اقبال مردم به استفاده از اين محصولات است.»
وي در رابطه با قيمت تجهيزات و لوازم سواركاري گفت: «هم اكنون كلاه مخصوص سواركاري ايراني قيمتي حدود 500ر8 تومان دارد در حالي كه نوع خارجي آن با قيمت هايي از 30 تا 400 هزار تومان خريد و فروش مي شود. همچنين چكمه هاي ايراني قـيمتـي حـدود 500ر3 تا 000ر5 هزارتومان دارند در حالي كه انواع خارجي آن با قيمت هايي از 50 تا 300 هزارتومان به فروش مي رسد. قيمت چكمه هاي چرم نيز به حدود دو ميليون تومان نيز مي رسد.»به گزارش خبرنگار ما، انواع شلوار سواركاري ايراني با قيمت 17 تا 20 هزار تومان فروخته مي شود در حالي كه قيمت نوع خارجي آن از 30 هزار تومان شروع شده و به 400 هزارتومان مي رسد.
هـمچنيـن قيمـت عينـك هاي مخصوص سواركاري از سه هزار تومان در انواع چيني شروع شده و در نمونه هاي مرغوب و با كيفيت اروپايي به 150 هزارتومان مي رسد.
قيمت يك ست كامل زين ايراني نيز بين 150 تا 300 هزار تومان است. در حالي كه نوع خارجي آن قيمتي از 300 هزار تا چهار ميليون تومان دارد.
بازار اسب هاي ميليون دلاري
_ سرمايه اسب از ديرباز يكي از همراهان بشر بوده و او را در ميدان هاي كار، زندگي، نبرد و... ياري كرده است. بدون اغراق، بخشي از بار تمدن بشري بر دوش اسب قرار دارد. امروزه جايگاه اسب به كلي دگرگون شده و كاربرد آن نيز تغيير يافته است. در حال حاضر استفاده از اسب در مسابقات و شرط بندي ها، يكي از مهم ترين موارد كاربرد اين حيوان در جهان امروز است.
بــه گــزارش پــايگـاه اينتـرنتـي Breederscupraces ، بازار خريد و فروش اسب هاي مسابقه يكي از بازارهاي جذاب و در عين حال خاص جهان است كه عموماً به طبقات مرفه و نيمه مرفه اختصاص دارد.تعيين ارزش بازار جهاني خريد و فروش اسب (مسابقه، تزييني،...) چندان ساده نيست، چرا كه قيمت گذاري اسب ها تابع عوامل و شرايط متعددي است. به عـنـوان نمـونه، اسب هايي كه در مسابقات محلي يا كشوري شركت مي كنند با اسب هايي كه وارد مسابقات جهاني مي شوند، از هر نظر تفاوت دارند. قيمت اسب هاي مورد اول (باز هم بسته به اين كه در كدام منطقه جغرافيايي جهان باشد) از چند هزار تا يكصد هزار دلار است، در حالي كه قيمت برخي اسب هاي نمونه دوم به چند ميليون دلار هم مي رسد. اين نوع اسب ها كه داراي شناسنامه و شجره نامه هستند، در شرايط ويژه اي نگهداري مي شوند.يكي از بازارهاي مهم و پردرآمد جهان كه با اسب در ارتباط اسـت، بـازار شـرط بنـدي اسـت. گستردگي اين بازار در آمريكا، اروپا، استراليا و نيوزيلند بيش از ساير كشورهاي جهان است. در مسابقات بين المللي، حجم پول جابه جا شده در هر مسابقه گاه به بيش از 20 ميليون دلار مي رسد. اين رقم نشان دهنده توجه بعضي جوامع به مسابقات اسب دواني و شرط بندي است.
روزهاي 26 و 27 اكتبر (چهارم و پنجم آذرماه) مسابقات جام جهاني اسـب هاي پرورشي در نيوجرسي آمريكا برگزار خواهد شد. به گزارش پايگاه اينترنتي اين مسابقات، برخلاف سال هاي گذشته، اين دوره از مسابقات اسب دواني در دو روز برگزار خواهد شد و جايزه اصلي آن 23 ميليون دلار خواهد بود. گفتني است، اسب هاي شركت كننده در اين دوره از مسابقات، بسيار گران قيمت هستند.