کنترل اسب

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
به طور کلی می توان گفت اسب سه نوع حرکت از نظر گام برداری در کلاسهای آموزشی دارد:

(اگر ایست را حرکت به حساب نیاوریم و از تاخت به عنوان حرکت آموزشی یاد نکنیم)

*
قدم : نوعی از حرکت اسب است که چهار ضربه دارد ؛ این به این معنی است که در هر لحظه از زمان سه تا از دست و پای اسب روی زمین قرار دارد و فقط یکی از چهار دست و پای آن از زمین برداشته شده است. با به زمین آمدن این دست یا پا دست یا پای دیگر از زمین برداشته می شود و این روند تا کامل شدن چهار ضربه (برداشته شدن چهار دست و پا )ادامه می یابد.

*
یورتمه : نوعی از حرکت اسب است که دو ضربه دارد ؛ این به این معنی است که در هر لحظه از زمان دو تا از دست و پای اسب به صورت ضربدری (مثلا دست راست و پای چپ) روی زمین قرار دارد و دو دست و پای دیگر(دست چپ و پای راست) از زمین برداشته شده است. با به زمین آمدن این دست و پا ؛دست و پای دیگر از زمین برداشته می شود و این روند مرتب ادامه می یابد.

*
چهارنعل: نوعی از حرکت اسب است که سه ضربه دارد و یک زمان تعلیق ؛این سه ضربه را دنبال می کند . این به این معنی است که در چهارنعل موافق با جهت (چهارنعل با دست درست )اول پای خارج اسب از روی زمبن برداشته می شود و با به زمین رسیدن آن همزمان دست خارج با پای داخل از زمین برداشته می شود .هر گاه ابن دو به زمین رسیدند ؛ دست داخل اسب از زمین کنده می شود قبل از به زمین رسیدن این عضو لحظه ای فرا می رسد که اسب معلق در هوا است یعنی تمامی دست و پاها از زمین کنده شده اند و در پی آن مجددا گام بعدی چهارنعل با دست خارج شروع می شود.

هر یک از این حرکات می تواند در سرعت های مختلف اجرا گردد مثلا یورتمه در ۳ سرعت اجرا می شود:یورتمه جمع -یورتمه کار-یورتمه کشیده

هر گونه تغییر سرعت را در سواری حرکت انتقالی می نامند. اگر افزایش سرعت داشته باشیم مثلا از ایست قدم کنیم یا از قدم جمع به قدم کشیده برویم حرکت انتقالی ؛معمولی است.اگر کاهش سرعت داشته باشیم مثلا از قدم بایستیم حرکت انتقالی؛ معکوس است.

هر گاه خواستید سرعت را کم یا زیاد کنید اول باید خود به آن فکر کنید و اسب را از این تغییر مطلع سازید؛برای این کار باید نیم توقف دهید.

نیم توقف به منظور هوشیار کردن اسب نسبت به هر تغییری در روند حرکتی-متعادل ساختن مجدد اسب -آگاه کردن اسب نسبت به محرک های محیطی اعمال می گردد.

اثر نیم توقف : اعمال همزمان اثر نشست -اثر دو ساق و اگر لازم بود ارتعاش مختصر انگشتان بر روی دستجلو

افزایش سرعت:(حرکت انتقالی)

اثر افزایش سرعت:نیم توقف(به منظور آگاهی اسب)+فشار بیشتر هر دو ساق در ادامه اثر دو ساق نیم توقف+اگر لازم بود به کارگیری کمک های مصنوعی(مثل شلاق)

کاهش سرعت:(حرکت انتقالی معکوس)

اثر کاهش سرعت:نیم توقف(به منظور آگاهی اسب)+کشیدن ملایم دستجلو ها+اثر نشست به عبارت دیگر می توان گفت اگر چندین نیم توقف در پی یکدیگر اعمال سازید به سرعت مطلوب می رسید.مثلا اگر قدم می روید :نیم توقف+ نیم توقف=توقف!

در تغییر سرعت به هیچ عنوان عجله نکنید و با حوصله تمامی مراحل را به ترتیب اجرا نمائید.

اسب بعد از مدتی بهتر و سریع تر به فرامین شما پاسخ می دهد؛چون بهتر آنها را درک می کند و به فرامین شما عادت می کند.

اگر ناخواسته اسب شما سرعت حرکت را تغییر داد بدون اینکه عجله کنید یا عصبی شوید بلافاصله حرکت را به سرعت قبلی برگردانید.

هرگاه احساس کردید بر اسب کنترل ندارید فوری سرعت را کم کنید.

به یاد داشته باشید در کنترل اسب نوع سواری و تمرین-نوع دهنه و توانایی شما همه و همه موثرند.

http://asvarann.persianblog.com/
 
بالا