ژيمناستيك

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
اسب، پرش مقدماتي را آموخته است حال بايد واكنش‌هاي اسب را پرورش داد و چنان كرد كه كار پريدن خودكار، بدون انقباض و راحت انجام گيرد و اسب كار پرش را مانند يكي از روش‌هاي عادي انجام دهد. اين كار ممكن است با تمرين زياد و عبور از روي موانع‌هاي مختلف ، منفرد و مضاعف ولي كوتاه و آسان انجام گيرد.
پس محوطه را آماده كنيد. بايد به اسب تفهيم شود كه منظور ايجاد زحمت و آزار نيست، بلكه هدف تمرين روزانه‌اي است كه بايد انجام دهد و مانند هر كار ديگر انتهايي دارد. معمولاً ارتفاع اين موانع از يك متر بيشتر نيست و عرض آنها نيز حداكثر يك متر است. در پايان هر چه آموزش اين مرحله طولاني‌تر و تنوع موانع بيشتر باشد و سواركار حوصله و آرامش بيشتري به خرج دهد، مفيدتر و در آينده مؤثرتر خواهد بود.
در يك ضلع محوطه 20*20 تا 30*40 متر چند چهار پر را طوري بچينيد كه اسب بتواند به روش يورتمه آنها را پشت سر بگذارد. كه بدن اسب براي انجام و پيشرفت پرش‌هاي بلند آموزش داده شود.
در ضلع ديگر چند چهار پر طوري قرار بدهيد كه اسب بتواند به روش يورتمه آنها را پشت سر بگذارد و در ضلع سوم فاصله چهارپرها 5-5/3 متر باشد كه اسب ناچار با روش چهارنعل ، آنها را بپرد و ضلع چهارم را به توقف اختصاص دهيد. چند بار روي دست چپ و چند بار روي دست راست، از اين موانع بگذريد و فردا كه محوطه را مي‌چينيد، جاي موانع را تغيير دهيد تا اسب عادت نكند كه در يك نقطه هميشه يك حركت معين انجام دهد. در جريان اجراي اين پرش‌هاي كوتاه يا درساژ اسب پرش، گاهي از گوشه و گاهي از گوشه رو عبور كنيد، از گوشه رو معكوس يا مستقيم اجرا كنيد و هر روشي كه شروع كرده‌ايد تا گوشه ديگر برويد و با همان روش ادامه بدهيد كدام دسته از چهارپرها جلوي پاي شماست، با روش اختصاصي آنها بپريدو در ضلع خالي توقف كنيد. اجراي خطوط مختلف دايره‌اي ، تعويض دست در خط دايره، دايره‌هاي مماس، هشت لاتين و بزرگ و كوچك كردن دايره‌ها در اين روش مؤثر است.

منبع : كتاب اسب
 
بالا