mahsa
Member
يك پرورشدهنده اسب با تاكيد براينكه ارزآوري توليد، پرورش و صادرات اسب فوقالعاده است، افزود: متاسفانه درحاليكه انواع و اقسام نژادها، امكانات و تخصص توليد و پرورش اسب را در كشور داريم و ميتوانيم از تلفيق اين نژادها بهترين اسبها را توليد كنيم ولي در حال حاضر بهجاي اينكه صادركننده اسب باشيم به يكي از كشورهاي واردكننده اسب تبديل شدهايم.
ایسنا: "حسن جوزي با بيان اينكه توليد اسب در كشورمان با وجود برخوردار بودن از امكانات و تخصص لازم بسيار پايين است، تصريح كرد: پرورشدهندگاني كه براي آنها مساله اقتصادي توليد اسب اهميت دارد و زندگي خود را از اين طريق ميگذرانند به دليل مشكلات و تهديدهايي كه در مسير توليد اسب وجود دارد از اين اقدام خودداري كرده و به كار توليد اسب نميپردازند.
به گفته اين پرورشدهنده اسب كه حدود چهار تا پنج ميليارد تومان سرمايه خود را صرف پرورش اسب و آموزش سواركاري كرده است، بايد توليد اسب براي پرورشدهندگان توجيه اقتصادي داشته باشد چراكه در غير اينصورت چيزي جز بدهكاري و تعطيلي واحد براي آنها به همراه نخواهد داشت.
جوزي ادامه داد: براي توليد و پرورش اسب در تهران و رساندن آن به مرحله سواركاري بدون درنظر گرفتن حوادثي كه ممكن است در مسير توليد و پرورش اين اسبها به وجود آيد، بايد حداقل 25 ميليون تومان هزينه كرد و البته بايد حدود 5 سال زمان را براي بازگشت اين سرمايه منتظر ماند و البته تضميني هم نيست كه اين اسب پرورش يافته مطلوب و مناسب براي سواركاري باشد، بنابراين پرورشدهندگان ترجيح ميدهند همين مبلغ را براي خريد بهترين اسبها از خارج كشور هزينه كنند.
وي با تاكيد بر اينكه براي ترغيب پرورشدهندگان به توليد اسب لازم است حمايت ويژهاي از توليدكنندگان اين بخش صورت گيرد تا به جاي واردات اسب خود توليد كننده اسب باشند، در ادامه به تاثيرات و فوايد اجتماعي پرورش و توليد اسب در كشوراشاره كرد و گفت: توليد و پرورش اسب و ايجاد امكانات لازم براي سواركاري جوانان ميتواند باعث جلوگيري از بروز فسادهايي شود كه جوانان كشور را به خود درگير ميسازد.
جوزي با اظهار تاسف از اينكه توليد و پرورش اسب به دليل نداشتن صرفه اقتصادي نسبت به گذشته در كشور بسيار كمرنگ شده است، ادامه داد: درحال حاضر متاسفانه پرورش و توليد اسب بازگشت سرمايه ندارد مگر اينكه افرادي بخواهند از اين اقدام نتايج ديگري بگيرند و اين در حالي است كه ورزش سواركاري و پرورش اسب متعلق به كشور ما است و اين ورزش تنها ورزشي است كه ميتوانيم از طريق آن در دنيا افتخار كسب كنيم و براي امروز و آينده كشورمان بسيار مفيد است.
اين پرورشدهنده اسب با بيان اينكه اسب پوني متعلق به كشور ما است، يادآور شد: متاسفانه چندين سال قبل بر اثر بيتدبيري برخي مسوولان جلوي صادرات اين اسب گرفته شد و اين در حالي بود كه با صادرات اسب پوني ميتوانستيم بهترين اسبهايي را كه در كشور نداشتيم وارد كنيم ولي متاسفانه به دليل يكسري مسائل بياهميت در دامپزشكي ( اشتباه در تشخيص بيماري مشمشه) به اين صنعت لطمه وارد كردند.
جوزي با اشاره به اينكه متاسفانه همه نهادههاي مورد نياز پرورشدهندگان اسب به صورت آزاد تهيه ميشود، ادامه داد: با توجه به اهميت پرورش اسب و تاثيرات ان در جامعه لازم است همان توجهي كه به گاوداريهاي كشور ميشود به پرورشدهندگان اسب نيز صورت گيرد و حداقل علوفه مورد نياز آنها را به صورت دولتي در اختيارشان قرار دهند.
وي گفت: درحالي كه كشور براي پرورش يك جوان سالم از ابتداي كودكي، هزينههاي بسياري را براي تهيه غذاي مقوي و سالم متحمل ميشود نبايد در سنين حساس جواني به جوانان بياهميت بود و با كشيده شدن جوانان به دام اعتياد و فسادهاي ديگر تمام هزينههايي كه براي پرورش آن شده را بر باد داد بلكه بايد با توجه به ورزشهاي مورد علاقه جوانان و از جمله توجه به صنعت پرورش اسب از ورود جوانان به دام اين آلودگيها جلوگيري كرد چراكه هر هزينهاي كه دولت در اين بخش داشته باشد نتايج مثبتي را براي كشور به همراه خواهد داشت.
اين پرورشدهنده اسب گفت: از نظر علمي ثابت شده، افرادي كه سواركاري ميكنند قدرت يادگيري آنها 10 برابر ساير افراد است ولي متاسفانه اكنون شاهد تعطيلي باشگاههاي سواركاري و واحدهاي پرورش اسب يكي پس از ديگري هستيم و جاي اين سوال است كه آيا اين ارزش را ندارد براي سلامتي اجتماع كمكي به پرورشدهندگان و باشگاههاي سواركاري داشته باشيم؟
جوزي خاطرنشان كرد: تست بيماري مشمشه( تنها بيماري مشترك بين انسان و اسب) تنها موردي است كه به صورت رايگان براي پرورشدهندگان اسب انجام ميدهند البته حدود 70سال از ريشهكن شدن اين بيماري در دنيا ميگذرد ولي هنوز در كشور ما اين بيماري وجود دارد.
وي مهمترين مساله در پرورش اسب را بحث خوراك اسب دانست و از مسوولان خواست حداقل 50 درصد جو مورد نياز پرورشدهنگان اسب را همچون گاوداريها، واحدهاي پرورش شترمرغ و....به صورت دولتي در اختيار آنها قرار دهند تا اين صنعت جان دوباره بگيرد."