لفظ دوخون در اسب عرب

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
یکی از اسبهایی که کره مبارک بوده و طبق دسته بندی دوخون بحساب می آید توسط یکی از اعضای عزیز از تبریز در قسمت دوخون معرفی شده بود.
صاحب این اسب طی تماس تلفنی اظهار نمودند که این کار باعث ترور شخصیت ایشان شده!!
و ایشان سالیان سال بصورت موروثی در زمینه اسب فعالیت داشته اند.

به رسم احترام به بزرگتر در کل این بحث بنده شنونده بودم و در مقابل سالها تجربه ایشان و گذشتگانشان هیچ اظهار اطلاعی نکردم.

و به دستور ایشان هر دو اسبشان از دیتابیس حذف شد.

بهرحال از آشنایی با یک تولید کننده و پرورش دهنده اسب عرب در تبریز مسرور شدیم

احسان

Active member
اگر که از لفظ دو خون بد ش ميياد چرا اين کشش ها رو انجام داده هر چی باشه اسب های اين آقا با احترام کامل برای ايشان دو خون اسب اصيل و عرب خارجی هستند
مشکل از خودشه
يکی ديگه از دوستان من هم اعتراض کرد به اين لفظ البته اون اسب نداره ولی اسب دوست خوبی هست در کل اگه اسب عرب دوست داريد که خوب بريد ماديون خارجی با سيلمی خارجی بکشيد اگه نه که همون خالص اسب اصيل خودمان را توليد کنيد

M

mrezap

Guest
به نظر من اگر به جای لفظ دوخون بنویسیم " عرب خالص+عرب وارداتی" یا " عرب آمیخته با خون خارجی" نه به ایشون بر میخوره نه شخصیتشون ترور میشه و مجبور به حذف اسبهای معرفی شده هم نمیشیم
نظر دوستان دیگه چیه ؟

Dr_Ghaffari

Active member
بله همان خجسته است که همانجا من هم متذکر شدم و امیر حسین جان توضیحات فرمودند و من هم اظهار داشتم از اون لحاظ !

mdshaya

New member
نه دوستان منظور امیر حسین جان خجسته نیست یه اسب دیگه است ولی به نظر خود من اگه بنویسیم اسب عرب با خون خارجی بجای دو خون و اسب وارداتی بجای اسب خارجی خیلی بهتره من از چند نفر از استادان سوال کردم همین جواب و دادن

خدمت دوستان عزیز عرض سلام و ادب دارم
عرض بنده نسبت به این مسئله ( دوخون یا عرب و یا ...) این است که یک کره با پدر و مادر عرب ، با خون خارجی 50% به هیچ وجه دوخون نامیده نمیشود ، بلکه به این تولید میگویند عرب خون خارجی ولی مدیریت محترم سایت در جدول نام گذاری گروه بندی نژادها به این مسئله توجه ننموده اند . به نظر بنده در جدول فوق الذکر به این طریق عمل کردن صحیح میباشد
1- عرب خالص ایرانی
2- عرب خون خارجی
3- عرب وارداتی
توضیح اینکه ، بند 3 فعلا فقط به چند راس سیلمی محدود میباشد بطور مثال مبارک ، vasaf و ...که در آینده اگر مادیان وارداتی نیز داشته باشیم به تولیدات این گروه نیز وارداتی خواهیم گفت .
در ضمن معنی کلمه نژاد دوخون این نیست که کره حاصله از عرب خالص ایرانی با عرب وارداتی باشد ، بلکه معنی دوخون کره های حاصله از تولید نژادهای مختلف میباشد. بطور مثال ( پدر : عرب + مادر : کرد = کره : دوخون)

sohrab

Active member
باز هم دیر رسیدم!

واقعیت اینه که در مورد اسبهایی که ترکیبی از عرب ایرانی و خارجی هستند، هیچوقت لفظ "دوخون" بکار نرفته.
قبلا در مورد این نامگذاری ها نظر خواهی شد و من با ذکر دلیل مخالفت کردم و پیشنهاد دسته بندی جدید را دادم که مورد قبول واقع نشد. علاوه بر آن با بکار گیری لفظ "اصیل" هم موافق نبودم.

( ارسال های آخر این پست را ببینید ) http://horse.ir/forum/index.php/topic,2069.20.html

تقسیم بندی آقا فرزین هم قسمت اولش خوبه چون اسبهای قسمت" 2 " حتما خون ایرانی هم دارند و نام ""عرب خون خارجی" مناسب نیست . قسمت 3 هم مربوط میشه به اسب های خارجی در سراسر دنیا

بنابراین اگر صحبتی در مورد تقسیم بندی پیشنهادی دارید بفرمایید تا تصمیم نهایی گرفته شود

* در مورد حذف کردن نام اسبهای دوست تبریزی از قسمت معرفی، امیر حسین به احترام ایشان به درخواستشان عمل کردند و گرنه هدف انجمن، اطلاع رسانی است و هیچ الزامی به اعمال نظر افراد مبنی بر نشر و حذف مطالب ندارد.

sohrab

Active member
بهتره از نام هایی استفاده بشه که شناخته شده است و الان بکار میره.

اسب عرب ایرانی در ایران با نام "خالص ابرانی" و در دنیا با نام "asil" یا "persian arab" شناخته میشه . ولی جدا کردن لفظ "اصیل" از اسبهای دارای خون عرب خارجی که عمدتا به مبارک و ایجن روز میرسند، اینطور القا میکنه که اینها اصالت ندارند. بنابراین پیشنهاد من اینه:

1-خالص ایرانی(ASIL)
2-دارای خون وارداتی یا (دارای خون خارجی)
3-خارجی

واضحه که این دسته بندی در انجمن عرب ایجاد شده و لازم به یاداوری نیست که منظور از خارجی و وارداتی، شاخه ها مختلف عرب خارجی است.

M

mrezap

Guest
♘ امیرحسین ♞ گفت:
تغییرات اعمال شد

ممنون از شما
انشاءالله که حرف و حدیث ها هم توی این زمینه به پایان برسد و شاهد بحث توی این زمینه نباشیم

M

mrezap

Guest
♘ امیرحسین ♞ گفت:
از کلمه آمیخته هم میشود استفاده کرد
بهتر نیست؟

محـمـد رضــا گفت:
به نظر من اگر به جای لفظ دوخون بنویسیم " عرب خالص+عرب وارداتی" یا " عرب آمیخته با خون خارجی" نه به ایشون بر میخوره نه شخصیتشون ترور میشه و ...
من عرض بیچارگی کردم و همین نظر را دادم
آمیخته هم خوب است

امید زمانی

Active member
الان خوبه ( دارای خون وارداتی) لفظ آمیخته ممکنه خیلی از دوستان را به خاطر قرار داد درصدهای زیبایی اصفهان به اشتباه بندازه !

بالا