به نظرتون سواری با مادیون فرقی با سواری با نریون داره؟

مرضیه

Member
به نظرتون سواری با مادیون فرقی با سواری با نریون داره؟
خب اینم یه سواله دیگه، ??? پیش میاد!!! نه جدی ،دوست دارم تجربیاتتون رو بشنوم. از لحاظ روحیه ی مادیون و نریون ، یا قدرتشون یا هر چیز دیگه که تجربه کردید!!! :)

N

naghmeh cavallaro

Guest
پاسخ : کسی میتونه این سوال من رو جواب بده؟

;D :D :D :D :D :D :D :D :D ;D ;D ;D
Shayad bavaret nashe,be ghadri madianha titishan ke nahayat nadareh,albateh dar savari,khaili naz nazi va titishan,hafteye pish yekishun ra savar budam ke alaghe be bu kardane harchi sergin ruye zamin dasht,har az chand gahi bayad ye zarbeh nesare shekame khanum khanum ha mikardam ta sareshun ra az ruye zamin boland konan.
narian ham ageh manzuret (stalion)bashe,az ounvar oftadeh,man ye tajrobeye khaili bad ba nariane aghaye davood bahrami dashtam,ke chand jalaseh bahash deresaj kar mikardam khaili khub bud,ama ye jalaseh nazdike time ghazash bud va asabi shodeh bud,ke shoru kard be sar dast zadan va inghadr bigharari kard ke ba gardan amad zamin va bad ham ke be har zahmati asb ra jam kardam shoru kard be takht va meydane bozorge savarie bash gahe azmun ra 5 dore eine koors 4 nal raft,tori shodeh bud ke hameye savar karha amadeh budan vasat ,chon aslan heyvun ghabele kontrol nabud,badish ham in bud ke nemitunestam dayereye kuchik bezanam chon chand ta az savar karha hey dad mizadan nia vasat inja lize ,va albateh dorost migoftan chon ba oun sorat ageh vasate manej miamadam hatman ba asb zamin mikhordim,ama be har hal khode heyvun khasteh shod va istad.
mikham begam age narian ram koneh va be takht biofteh,chap va rast kardane daste jolo va neshaste mohkam va dayereye kuchik zadan va ......ina hameh ghesehi bish nist,rasti esmesh TIZ TAK bud,emsal ham ke iran budam didamesh,ama digeh savaresh nashodam ;D

sohrab

Active member
پاسخ : کسی میتونه این سوال من رو جواب بده؟

خوب معمولا خلق و خوی مادیان از نریان آرام تره و اون حالت غرور و سرکشی که در حرکت نریان هست بیشتره.البته مادیان هم وجود داره که از نریان نرتره! و سواری کردنش مشکل تر.

DADAR

Member
تا اونجا که من تجربه کردم ماديانها تبيعطا خصوصیت ماديان بودن خودشون رو حفظ ميکنن و در موقع که فشار کار و تمرينات زياد ميشه زودتر پس ميزنن البته اين در مورد تمام ماlديانها مصداق نداره و به قول سهراب ........................
کار کردن با سيلمي هم که روحيه و تجربيه خاص خودش رو مي خواد اما در رشته هاي درساز و برش علاقه بيشتري نسبت به کار با اخته ديده ميشه

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
اینچنین سوالات را در قسمت اماتور بپرسید
و هرکس میپرسه عنوان رو هم بنویسه. نگویید یک سوال دارم

Dr_Ghaffari

Active member
سواري با نريان و ماديان تفاوتهاي بسياري دارد و اگر نمي داشت اصلا اين سوال مطرح نمي شد. شايد من نريان را انتخاب كنم و سهراب ماديان را و دادار اسب اخته را ! كه بستگي به تجربيات ؛ تمايلات و انتظارات ما دارد . من هيچ گاه لذت سواركاري با يك نريان سركش را با ذلت سواري يك ماديان دستكش عوض نمي كنم ! ( ببخشيد ) . اما از نظر علمي سواري با ماديان علاوه بر راحتيهايي كه به دنبال دارد مشكلات و محدوديتهايي نيز دارد . مثلا آبستني ماديان و زايمان و شيرواري يكي از محدوديت ها است كه ماديان را از فرم ايده آل سواري و مسابقه خارج مي كند . يكي ديگر از محدوديتها حتي اگر از آبستني ماديان جلوگيري كنيم؛ فحلي ماديان است . در طول فحلي كه تقريبا يك هفته به طول مي كشد به دليل تغييرات هورموني عضلات ماديان شل تر است و با افت توان مواجه مي شويم و در مسابقات با مشكل روبرو مي شويم .اما در غير اين حالات ماديان به دليل فرمان پذيري بيشتر براي سواري و مسابقات مناسب تر است .
اما عمده مشكل نريانها ستيزه جويي آنها با يكديگر است . اما در كورس همين ستيزه جويي و حس برتري طلبي مي تواند در تحريك اسب موثر باشد .
اسبهاي اخته هيچ كدام از اين محدوديتها را ندارند و مطيع نيز مي باشند . براي كلاس ماديانها و اسبهاي اخته ايده آل هستند و معمولا نريان هرچند آرام باشد به كار كلاس نمي آيد .

N

naghmeh cavallaro

Guest
آقاي دكتر ممکن است اگر رم کردن نريان را دييده اييد توضيح دهيد که به چه شکل بوده و چگونه مهار شده است اين براي من جاي سئوال است چون وقتي رم مي کنند قابله کنترل نيستن و بسيار سوار کار ماهري مي خواهد که بتواند نريان را کنترل كند منظورم از رم کردن زماني هست که به تاخت ميفتد

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
Dr_Ghaffari گفت:
سواري با نريان و ماديان تفاوتهاي بسياري دارد و اگر نمي داشت اصلا اين سوال مطرح نمي شد. شايد من نريان را انتخاب كنم و سهراب ماديان را و دادار اسب اخته را ! كه بستگي به تجربيات ؛ تمايلات و انتظارات ما دارد . من هيچ گاه لذت سواركاري با يك نريان سركش را با ذلت سواري يك ماديان دستكش عوض نمي كنم ! ( ببخشيد ) . اما از نظر علمي سواري با ماديان علاوه بر راحتيهايي كه به دنبال دارد مشكلات و محدوديتهايي نيز دارد . مثلا آبستني ماديان و زايمان و شيرواري يكي از محدوديت ها است كه ماديان را از فرم ايده آل سواري و مسابقه خارج مي كند . يكي ديگر از محدوديتها حتي اگر از آبستني ماديان جلوگيري كنيم؛ فحلي ماديان است . در طول فحلي كه تقريبا يك هفته به طول مي كشد به دليل تغييرات هورموني عضلات ماديان شل تر است و با افت توان مواجه مي شويم و در مسابقات با مشكل روبرو مي شويم .اما در غير اين حالات ماديان به دليل فرمان پذيري بيشتر براي سواري و مسابقات مناسب تر است .
اما عمده مشكل نريانها ستيزه جويي آنها با يكديگر است . اما در كورس همين ستيزه جويي و حس برتري طلبي مي تواند در تحريك اسب موثر باشد .
اسبهاي اخته هيچ كدام از اين محدوديتها را ندارند و مطيع نيز مي باشند . براي كلاس ماديانها و اسبهاي اخته ايده آل هستند و معمولا نريان هرچند آرام باشد به كار كلاس نمي آيد .
اگر بعد از چند کشش اخته شده باشد چطور؟ عادت نمیمونه؟

Dr_Ghaffari

Active member
در نريانهايي كه تازه اخته شده اند يعني كمتر از 6 ماه شايد ولي پس از آن آموزش اسب اهميت دارد . به ندرت شنيده ام كه نرياني پس از اخته شدن كج خلق تر شده است اما نديده ام . يك عقيده هم وجود دارد در خصوص نريانهايي كه نهان بيضه هستند كه بد اخلاق هستند ولي تا به حال تجربه نكرده ام يك نريان عرب بود كه با وجود نهان بيضه بودن( با احتمال همخوني زيرا پدر بزرگش پدرش هم بود ! ) خيلي خوش اخلاق بود !

N

naghmeh cavallaro

Guest
آقاي دكتر لطفن پاسخ مرا هم بدهيد من همچنان منتظر ميمانم

Dr_Ghaffari

Active member
naghmeh cavallaro گفت:
آقاي دكتر ممکن است اگر رم کردن نريان را دييده اييد توضيح دهيد که به چه شکل بوده و چگونه مهار شده است اين براي من جاي سئوال است چون وقتي رم مي کنند قابله کنترل نيستن و بسيار سوار کار ماهري مي خواهد که بتواند نريان را کنترل كند منظورم از رم کردن زماني هست که به تاخت ميفتد
پرسش دشواري است ! بستگي دارد .
اگر در كورس باشد ؛ من هميشه مي گويم خدا كند اسب رم كند !
اگر در سواري آزاد و دشتي باشد كه آن را مي شناسم اسب را تشويق مي كنم (يعني به جاي هوآ مي گويم هي!) و پس از زماني تاخت و تاز با نوازش گردن و آفرين گويان اسب را به آرامش تشويق مي كنم . اگر اسب رم كرده است كه نافرماني كند بايد بفهمد كه اشتباه كرده است ! البته هيچ گاه نه شلاق مي زنم و نه سر حيوان داد مي زنم ! بايد كاري كنيد كه حسابهاي حيوان غلط شود !
اگر در مانژ باشد بدون لحظه اي درنگ از اسب پايين مي پرم ! ابتدا پاها را از ركاب خارج مي كنم و در يك لحظه با فشار دست روي قاچ زين از بغل اسب به پايين مي پرم . سپس از مانژ به حالت قهر خارج مي شوم و ديگرا ن هم اگر حضور دارند بايد در اولين فرصت از مانژ خارج شوند تا از آسيبهاي احتمالي پرهيز شود . در كنار مانژ خود را به كار ديگري مشغول مي كنم . معمولا پس از مدتي اسب خودش باز مي گردد . در ابتدا محلش نمي گذارم و صبر مي كنم تا با سرش مرا نواز كند و با شيهه هاي آرامش عذر خواهي كند ! سپس در حاليكه با لحن گله آميز با او صحبت مي كنم مجددا سوار اسب شده و به كار ديگري مي پردازم و تمريني كه قبل از رم كردن حيوان بوده به جلسه ديگري واگذار مي كنم .
براي قهر كردن با اسب كافي است صورت شما به طرف اسب نباشد و به اسب نيز نگاه نكنيد !
اگر اسبتان بر نگشت كمي حوصله كنيد و اگر باز هم برنگشت برگرداندن اسب را به باكس به فرد ديگري واگذار كنيد . و اگر امكان داريد اسب ديگري را زين كرده ضمن نمايش جلوي اسب خودتان آن را سوار شويد! نريانها خوب به هم حسادت مي كنند . البته اينها همه به شرطي است كه مالك و سوار اسب شما باشيد و به هم خو گرفته باشيد ..!

N

naghmeh cavallaro

Guest
اخه آقاي دكتر اينقدر اينا وهشتناک تاخت ميکنن که فرستي براي ناز و نوازش نيست اصلاً امکانه پايين پريدن وجد ندارد پايين پريدن با شکستنه جايي از بدن همراه خواهد بود من يک بار اين بلا سرم آمده و ميتونم بگم خيلي وهشتناک هست تنها کاري که کردم اين بود که نشستم را قوي کردم و در نهايت اسب خودش ايستاد و طوري شده بود که هر چه پاراده مي دادم اسب اسباني تر مي شد

Dr_Ghaffari

Active member
كجا ؟ در مانژ يا بيرون ؟
يك ماديان عرب بود با يك مشكل احتمالا عصبي نا شناخته فقط در تاخت هر 100 متر مسيرش را تغيير مي داد و رم مي كرد ! يك بار سرعتش را ركورد گيري كردم حدود 80 كيلومتر در ساعت ! تعجب نكنيد تا حدود 500 متر با چنان شتابي تاخت مي زد كه باور كردني نبود . آن روز وقتي كلمه 76 كيلو متر را شنيدم كه راننده مي گفت از ماديان پايين پريدم و روي جفت پا پايين آمدم .
بايد بدانيد كه اگر اسب شما را به زمين بزند به مراتب بدتر است تا شما از اسب پايين بپريد پس نترسيد و شجاعت زياد هم براي روي اسب نشستن خرج نكنيد ! اگر توان نشستن روي زين بدون چسبيدن به قاچ زين را داريد ( چون اين كار بيشتر تعادل شما را به هم خواهد زد و شما را از هدايت احتمالي اسبتان باز خواهد داشت) روي اسب نشستن مطمئن ترين كار است اما در مانژ با حضور اسبهاي ديگر و وجود حصار ها ؟ من با آرامش هر چه تمام تر پياده مي شوم ! در آن سرعتي كه شما فكر مي كنيد وحشتناك است من پياده و دوباره سوار مي شوم ! و اصولا اگر اسب در حال يورتمه باشد اين كار شدني نيست !
در دشت ابتدا تشويقش مي كنيد پس از اينكه اسب خسته شد و اصطلاحا "از تنگ و تا افتاد"(اين هم يك ضرب المثل ديگر )ببخشيد ! نوازش مي كنيد تا آرام شود اگر با نوازش شما رم كرد يعني هنوز انرژي دارد پس باز تشويق كنيد تا بالاخره خسته شود و به نوازش شما پاسخ مثبت بدهد .
طاقت ندارم كه نگويم من مي ميرم براي اين اسبها !

N

naghmeh cavallaro

Guest
وللا اون يه نرينه خيلي کج خلق بد که دايم سردست ميزد راستش منو گول زد چند جلسه خيلي قشنگ همکاري مي كرد اما جلسهي که رم کرد نزديك وقته قزاش بود و سر دست ميزد تا اينکه با گردن آمد زمين بد که من اسب را جمع کردم شر کرد به تخت و باورتان نمي شود چه گرد و خاكي راه اندخته بود تمام سوارکارهايه ديگه هم آمده بودن وسته مانج و دقيقن شبيهه کورس شده بود هي داد ميزدن سفت بشين و نيا واست ليز ميخوري و ولي کلن تجربيه خودم از تخته اسب اينه که بهتره بشينم من اسبام زياد رم کرده اما اين واقعاً متفاوت بود يعني من چنين چيزي نديدم اسبايه اينجا با اين سرعت سه دور بزنن از نفس ميفتن اين 6 دور دره خيلي بزرگ زد دكتر تو اون سرعت حتماً آدم شکستگي ميده اگه پاين بپريم

Dr_Ghaffari

Active member
ببينيد آن راهنماييهايي كه ديگران به شما مي كردند بيشتر باعث هيجان اسب مي شود . توي مانژ اصولا اسب نمي تواند تاخت بزند چهار نعل باز شايد به همراه چند جفتك چار گوش . اما غذا نمي تواند دليل قطعي باشد بعضي اسبها گهگير هستند و رفتارهاي متفاوتي دارند ولي اگر من بودم حال مي كردم!

N

naghmeh cavallaro

Guest
راستش را بخواهيد ترس و هراسه اون لهزات بعضي اوقات مانع سواريم ميشه هنوز تو ذهنمه من خيلي نياز دارم که بر ترسه سواريم قلبه کنم دکتر تازه پرش را شروع کردم اما همه ميگن خيلي قشنگ و اما نميدنم چرا من همش ترس تو ذهنم مياد مثل افتادن با اسب لطفن رهنماييم کنيدوبعد از اون قضيه شدت گرفته

N

naghmeh cavallaro

Guest
بله درسته ديگران هم خيلي سر و صدا راه اندختن و اسب هم بدتر کرد و تاسيربد داشت

Dr_Ghaffari

Active member
نغمه خانم احتياط خوب است اما ترس نه ! در سواركاري اولين شرط به نظر من آرامش سواركار و اسب است مخصوصا در پرش . بايد روي عضو عضو بدنتان تمركز داشته باشيد با نگراني و ترس موفق نخواهيد بود . تمرينهايي وجود دارد كه كم كم با نام تمرين و تمركز ارسال مي كنم . خيلي مطالب وجود دارد كه دلم مي خواهد ارسال كنم اما بايد تايپ كنم و خوب هندوانه هاي توي دستم زياد شده است ! اسبي كه شما را زمين زد بايد همان موقع بدون مكث مجددا سوار مي شديد حتي خداي نكرده پس از آسيب ديدگي ! اگر نه ترس بويژه از آن اسب شما را ول نمي كند . اما همان اسب را زين كنيد و در يك محيط باز و مطمئن ( يك دشت وسيع پر شقايق مثل عكسي كه پاي مشخصات شما هست ) برويد تنهاي تنها بدون همراه بعد با آرامش در رفتار حتي اگر ذهنتان نگران باشد اسب را بتازانيد تا هر دو خسته شويد ! بعد به اصطبل برگرديد و دست و پاي اسب را به تنهايي آب بگيريد و به تنهايي اسب را غشو كنيد از هيچ كس كمك نگيريد اصلا هيچ كس حضور نداشته باشد. با اسب صحبت كنيد و تمام ماوقع را براي او با مهرباني تعريف كنيد از ترستان هم بگوييد ولي حتما به اسبتان تاكيد كنيد كه ديگر نمي ترسيد ! اين كار براي همسرم كه يك بار در پرش اسب پريد و او نه مفيد بود ! اميدوارم نتيجه بگيريد تكرار مي كنم حتما به اسبتان بگوييد كه ديگر نمي ترسيد .(البته پس از گفتن ماجرا از سير تا پياز !)

N

naghmeh cavallaro

Guest
man zamin nakhordam aghaye doktor,ke eykash mikhordam va mifahmidam chize khasi nist.moteasefane oun hal va hava va tars faghat mandeh hast,oun asbe man nabud va emkane savar shodanash mojud nist

بالا