اسب دوپا

sohrab

Active member
اسب دوپا

مخملباف که مدت هاست اخبار چندانی از او در ایران منتشر نمی شود و این مساله احتمالا او را می آزارد ، در موردانفجار یک نارنجک جنگی در سر صحنه فیلم اسب دوپا، آخرین کار سمیراگفت: "تهیه کننده فیلم اسب دوپا دیروز فیلمی را که از پرتاب یک نارنجک جنگی به صحنه فیلمبرداری سمیرا گرفته شده، در کن به نمایش گذاشت. این فیلم در شهر سرپل در شمال افغانستان در حال ساختن بود که در چهلمین روز، نارنجکی به میانه صحنه فیلمبرداری پرتاب شد.آن صحنه در بازار شهر گرفته می شد که در آن ساعت بسیار شلوغ و پر از رفت و آمد بود. بر اثر این انفجار ۶ نفر زخمی شدند و یک اسب هم کشته شد.
بعد از این حادثه نیروهای سازمان ملل، که سوئدی بودند به محل آمدند و پس از بررسی منطقه گفتند پرتاب این نارنجک برای ترور بوده. به گفته آنها نارنجک مزبور به احتمال ۸۰ در صد توسط نیروهای ایرانی به صحنه پرتاب شده و خانواده مرا هدف داشته است. آنها برای این نظر خود دلایلی هم ارائه کردند."
وی البته به این دلایل اشاره ای نکرد و نگفت که کشتن او چه فایده ای برای حکومت ایران دارد ؟! و همچنین توضیح نداد که چگونه می توان با بررسی محل انفجار نارنجک ، ملیت پرتاب کننده ان را با احتمال ۸۰ درصدی تعیین کرد؟!
مخملباف در ادامه با اشاره به اینکه "در واقع اگر آن اسب جلوی صحنه نبود، اول مرضیه، همسرم کشته می شد و بعد حنا که در نزدیکی محل انفجار بودند" می افزاید: "من نیز با توجه به اینکه تمام لحظات این انفجار روی فیلم ۳۵ ثبت شده، و همچنین فیلمی که از پشت صحنه گرفته شده، دلایل خود را دارم که این کار به احتمال زیاد توسط مامورین ایرانی انجام شده است. این موضوع را هم دیروز در جریان نمایش این فیلم و پشت صحنه آن تشریح کردم. برای آنها حذف ما تا اندازه ای اهمیت دارد که حتی فکر ده ها انسان دیگری را که در آنجا داشتند نکرده بودند. ما کودکی را روی دست به بیمارستان بردیم که پنجاه نقطه بدنش سوراخ سوراخ شده بود".
اتهام مخملباف علیه ایران در حالی است که افغانستان جولانگاه گروه های تندروی طالبانی است که به شدت با فعالیت های هنری مخالفند و حتی ساخت و نمایش فیلم را حرام و عاملان آن را مستوجب مجازات می دانند.
به نقل از سایت آفتاب
 

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
مخلملباف "اسب دوپا" را به پایان می‌رساند

سمیرا مخلمباف روز گذشته در یک کنفرانس خبری در جشنواره فیلم کن اعلام کرد با وجود انفجار 27 مارس سر صحنه‌ جدیدترین فیلم خود "اسب دوپا" در افغانستان، قصد دارد فیلم را به پایان برساند.

در این نشست که محسن مخملباف نیز در آن حضور داشت حدود هفت دقیقه از این فیلم که 85 درصد آن به پایان رسیده، به نمایش درآمد.

تصاویر پخش شده شامل لحظات پیش از انفجار بود که منجر به مجروح شدن شش نفر از بازیگران و یکی از سیاهی لشگرها همین طور کشته شدن اسبی شد که عنوان فیلم به آن اشاره دارد. مخملباف به ورایتی گفت: "اگر تمام ترکش های ناشی از انفجار به اسب برخورد نکرده بود، ما تلفات انسانی بیشتری داشتیم."

بمب دستی حاصل از انفجار بیش از 80 ترکش به همراه داشت. سمیرا مخملباف پس از نمایش فیلم هفت دقیقه ای با ناراحتی گفت: "می دیدم دستیارانم چطور به زمین می افتند. خیابان ها پر از خون شده بود."

هنگام وقوع انفجار که توسط یکی از سیاهی لشگرها صورت گرفت، محسن مخملباف و حنا، دختر 18 ساله او سر صحنه فیلمبرداری حضور داشتند. گفته می شود هدف از این حمله کل خانواده مخملباف بود. از زمان وقوع حادثه نظریه هایی مختلف درباره عاملان آن مطرح شده است. ابتدا طالبان یا شورشیان القاعده به عنوان مظنونان اصلی ماجرا مطرح شدند. تنها چند ساعت پس از حادثه نیروهای آمریکایی مردی را که گفته می شد ایرانی است به اتهام دست داشتن در این انفجار دستگیر کردند.

این بمبگذاری نخستین حمله از پیش طراحی شده به خانواده مخملباف نیست. محسن مخملباف هنگام فیلمبرداری فیلم "سفر به قندهار" در ایران در نزدیکی مرز افغانستان از دو حمله تروریستی جان سالم به در برد و حنا مخملباف هم وقتی خواهرش در سال 2002 فیلم "ساعت پنج عصر" را در کابل می ساخت، دو بار نزدیک بود توسط افراد ناشناس ربوده شود.

آن فیلم دومین جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن را برای سمیرا مخملباف به همراه داشت. او پیش از این برای فیلم "تخته سیاه" نیز این جایزه را از آن خود کرده بود. در حالی که مخملباف احتمال بازگشت به افغانستان برای ادامه فیلمبرداری را رد نکرد، اما این احتمال نیز وجود دارد که کار در تاجیکستان کشور همسایه دنبال شود.

ونسان ماراوال از کمپانی "وایلد بانچ" که "اسب دوپا" را به همراه "خانه فیلم مخملباف" تهیه می کند در این زمینه گفت: "امبدوارم آنها به تاجیکستان بروند، برای اینکه افغانستان بسیار خطرناک است. اما این را می دانم که سمیرا و محسن از تن به خطر دادن هراسی ندارند. این چیزی نیست که ما درباره آن تصمیم بگیریم. خود سمیرا باید تصمیم بگیرد."

سمیرا مخمباف با اشاره به حادثه سال گذشته گفت: "من واقعا نمی دانم چه کسی مسئول آن حمله بود، اما باید این سئوال را پرسید که چه کسی نمی خواهد ما فیلم بسازیم. چه کسانی به جشنواره فیلم رم پول دادند فیلم پدر من را نشان ندهد؟ ما به چه کسانی آسیب وارد می کنیم؟ ما همان چیزی هستیم که فکر می کنیم و سینما می تواند تفکرات ما را عوض کند. من هیچ وقت دست از این کار برنمی دارم."

خانواده مخملباف غیر از "سفر به قندهار" که گفته می شود پس از حادثه 11 سپتامبر در کاخ سفید برای جرج بوش به نمایش درآمد، چند فیلم دیگر هم در افغانستان ساخته اند. سمیرا مخملباف به ورایتی گفت: "البته که این فیلم را به پایان می رسانم، اما نمی دانم کی و کجا. اتفاقی که افتاد به این معنا نیست که من به افغانستان برنمی گردم، حتی اگر برگشتن به آنجا برای من خطرناکتر از قبل باشد."

محسن مخملباف هم درباره ادامه فیلمبرداری گفت: "ما هر چه سریعتر باید کار را ادامه دهیم. برای اینکه پسران کوچک در فیلم ما بازی می کنند که اگر تا سال آینده صبر کنیم دیگر بزرگ شده اند."
 

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
Two-Legged Horse

Like a fable told in documentary form, Samira Makhmalbaf’s outraged – and outrageous – Two-Legged Horse is sure to exasperate many western audiences, who won’t be used to seeing such images of abject poverty and abuse. Set in Afghanistan, the film tells a simple, allegorical tale about a mentally handicapped boy who is hired as the professional piggybacker to a spoiled brat who had his feet blown off by a land mine. With no subplots and little else on its mind, the film focuses, perhaps exploitatively, on its two main characters, documenting their dysfunction as it spirals into a sado-masochistic, co-dependent nightmare


I’m not sure why Makhmalbaf chose to tell this particular story, but it transfixed me, in the same way that you can’t avert your eyes from a train wreck. The film is so blunt that it forces viewers to come to terms with it immediately. Its director uses forceful images of these two, especially as the legless boy whips his “horse”, ostensibly to create a message about power and poverty. It’s one-note, but at the same time kind of hypnotic, since so much of what it shows is taboo on American movie screens. Like some nightmare version of the Richard Pryor vehicle The Toy, it contains a traditional underdog setup, but refuses the audience the usual payoffs found in that genre.

2-Iranian director Samira Makhmalbaf arrives to pose for photographers on September 19, 2008 after the screening of her film "Asbe Du-Pa" (Two legged horse) during the 56th San Sebastian International Film Festival.​
 

پیوست ها

  • twoleggedhorse.jpg
    twoleggedhorse.jpg
    38.2 کیلوبایت · بازدیدها: 3
  • samira4.jpg
    samira4.jpg
    39.2 کیلوبایت · بازدیدها: 5
  • samira3.jpg
    samira3.jpg
    79.2 کیلوبایت · بازدیدها: 6
  • samira1.jpg
    samira1.jpg
    46 کیلوبایت · بازدیدها: 5

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
پاسخ : اسب دوپا

عکسهایی از فیلم اسب دوپا
 

پیوست ها

  • 080804105720Two-Legged Horse.jpg
    080804105720Two-Legged Horse.jpg
    97.2 کیلوبایت · بازدیدها: 5
  • 080804110239Two-Legged Horse (2).jpg
    080804110239Two-Legged Horse (2).jpg
    102.9 کیلوبایت · بازدیدها: 4
  • 080804115218Two-Legged Horse (22).jpg
    080804115218Two-Legged Horse (22).jpg
    112.5 کیلوبایت · بازدیدها: 3
  • 080804105437Two-Legged Horse (1).jpg
    080804105437Two-Legged Horse (1).jpg
    102.5 کیلوبایت · بازدیدها: 4
  • 080804114414Two-Legged Horse (18).jpg
    080804114414Two-Legged Horse (18).jpg
    105 کیلوبایت · بازدیدها: 4
  • 080804111437Two-Legged Horse (9).jpg
    080804111437Two-Legged Horse (9).jpg
    98.6 کیلوبایت · بازدیدها: 4
بالا