آنفلوآنزاي اسبي در هند 43 اسب را تلف كرد

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
با وجودي كه كشور هند هم اكنون عاري از آنفلوآنزاي نوع H1N1/A يا همان آنفلوآنزاي خوكي است اما گزارشات حاكي از شيوع نوع جديدي از اين بيماري موسوم به آنفلوآنزاي اسبي است كه تاكنون منجر به مرگ 43 اسب در اين كشور شده است.

رسانه‌هاي محلي اعلام كردند: آنفلوانزاي اسبي يا شبه اسبي در دو استانهاي غربي هند به نام‌هاي راجاستان و گجرات مشاهده شده است.

يك آزمايشگاه در شمال هند تاييد كرده است كه مرگ اين حيوانات بر اثر ابتلا به آنفلوآنزاي اسبي بوده است، اولين قرباني در ماه ژانويه در استان گجرات بوده و بر اساس اين گزارش 15 اسب ديگر ماه گذشته بر اثر اين بيماري مرده‌اند.

مقامات مسوول گجرات براي جلوگيري از شيوع بيماري، هرگونه خريد و فروش اسب را در اين استان ممنوع و متوقف كرده‌اند.

به گزارش شينهوا در راجاستان، 25 اسب تاكنون تلف شده‌اند. آنفلوآنزاي اسبي بر اثر نسخه‌اي از ويروس آنفلوآنزاي A‌ بروز مي‌كند كه در اسب‌ها اپيدمي شده است اما به گفته كارشناسان اين ويروس مي‌تواند از مرز بين گونه‌ها عبور كرده و همچنين انسان‌ها را نيز مبتلا سازد.

گفتني است، آنفلوآنزاي اسبي قدرت شيوع و انتشار بالايي در ميان اسبها دارد و دوره كمون آن كوتاه و بين يك تا 5 روز است.

پژوهشگران مي‌گويند: اسبهايي كه به اين بيماري مبتلا مي‌شوند دچار علائمي چون تب، سرفه‌هاي خشك و آبريزش بيني مي‌شوند.
 

ناشناس

Active member
امامي رضوي گفت: درحال حاضر اخبار درستي در زمينه آنفولانزاي اسبي وجود ندارد و اينکه از کجا آمده و چه نوعي است هنوز اطلاعاتي در دست نيست.


حسن امامي رضوي معاون سلامت وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي برنا، درخصوص شيوع آنفولانزاي اسبي گفت: درحال حاضر اخبار درستي در اين زمينه وجود ندارد اما اينکه از کجا آمده و چه نوعي است هنوز اطلاعاتي در دست نيست.
وي ادامه داد: گفته مي شود که اين آنفولانزا در کشور هندوستان شايع شده است و علائم و عوارض آن نيز شبيه آنفولانزاهاي ديگر است.
 

پیوست ها

  • IMAGE633778345702656250.jpg
    IMAGE633778345702656250.jpg
    3.4 کیلوبایت · بازدیدها: 20

ناشناس

Active member
تارنمای ایرانیان استرالیا – Ron Glanville رئیس اداره دامپزشکی خبر از یک مورد دیگری آنفولانزای اسبی در جنوب شرق ایالت کوئینزلند میدهد.








نشانه های ویروس مسری در سه اسب واقع در Minden در حوالی Gatton یافت شده است.

حدود ۳۰ اسب در مرکز پارک سوارکاری Morgan در Warwick نشان از مرض آنفولانزا میدهند.

دکتر Glanville میگوید، طی سه روز گذشته بدترین واقعه آنفولانزا بین ۳۰۰ اسب در Warwick مشاهده شده است.

"وی افزود، ما هم اکنون نتایج مثبتی از جابجایی اسبها از Warwick به قرنطینه داشته ایم".

همچنین، احتمالا باشگاه سوارکاری Birdsville خبر از تعلیق مسابقات رسمی کوئینزلند را خواهد داد. انتظار میرفت مسابقات غرب ایالت Queensland در پایان هفته جاری برگزار گردد اما به دلیل علائم بیماری در ۷۱ اسب به حالت تعلیق در آمده است.

ABC News
 

ناشناس

Active member
این بیماری اصولاً به همراه یک التهاب در قسمت فوقانی دستگاه تنفس بروز مینماید . بیشتر واگیرها در اسب جوان کمتر از 2 سال و به ویژه در سنین بین 2 تا 6 ماه بروز می کند .



عامل بیماری ناشی از ویروس تیپ A بوده که دارای دو نوع A1 و A2 می باشد .

انتقال بیماری در اسب از طریق استنشاق هوایی بوده که قطرات آلوده ترشحات دستگاه تنفسی اسب های بیمار در هوا پراکنده شده و باعث انتقال بیماری می شود . از این رو در زمان کوتاهی این ویروس قادر است اسب های موجود در آن محیط را آلوده کند و در ضمن انتشار به وسیله اشیا آلوده نیز امکان پذیر است . به طور کلی مسابقات اسبدوانی ، نمایشگاههای عرضه اسب و محیط هایی که جراحی های اسب در آنجا انجام می شود اماکن مناسبی برای انتشار این بیماری در سطح جهانی محسوب می شود .

درمان :درمان خاصی وجود ندارد اما استفاده از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف جهت جلوگیری از عفونت های ثانویه توصیه می شود . اما مهمترین راه درمان پرستاری مناسب از اسب ها ، رعایت کردن تمام مقررات بهداشتی ، استراحت کافی ، عدم فعالیت . تهویه مناسب ، تعویض علوفه و وسایل آلوده ، دمای مناسب و جلوگیری از عفونت های ثانویه می باشد .
نویسنده : زهره
 

ناشناس

Active member
اختصاصي/ موردي از ابتلاء آنفولانزاي خوكي و اسبي در كشور مشاهده نشده است تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۲۱/۰۲/۸۸‬
اقتصاد. دامپزشكي. انفولانزا
رييس سازمان دامپزشكي كشور گفت: تاكنون موردي از ابتلاء آنفولانزاي خوكي و اسبي در كشور مشاهده نشده است.

مجتبي نوروزي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، اقدامات قرنطينه اي، شست و شوي تمام وسايل نقليه‌اي كه وارد كشور مي‌شود، پايش سرمي بيماري‌هاي آنفولانزاي خوكي و اسبي در آزمايشگاه‌هاي تخصصي و بررسي مراقبت فعال از اين بيماري‌ها را از جمله اقدامات پيشگيري سازمان دامپزشكي براي جلوگيري شيوع اين بيماري‌ها عنوان كرد.

به گفته وي، هم اكنون ‪ ۱/۵‬ميليون راس تك سمي شامل اسب، ماديان، قاطر و الاغ در كشور وجود دارد.

گفتني است، شيوع اين بيماري تاكنون در ‪ ۱۶‬كشور دنيا گزارش شده و به اذعان سازمان بهداشت جهاني وارد مرحله پنجم شده است. اين بيماري علاوه بر آنكه موجب تعطيلي اماكن عمومي از جمله مدارس و كليساها در مكزيك و آمريكا شده، حواشي ديگري نيز به دنبال داشته است.
 

احسان

Active member
در ايران هم ما واکسيناسيون اين بيماری را نداريم اگه وارد بشه که ما هم مثل اونجا ::)
البته اينجا بيشتر تلفات ميده
 
بالا